J
joatob
Witam, jestem na etapie złożenia wniosku o upadłość konsumencką. Otrzymałam pismo z Sądu o uzupełnienie błędów formalnych. Chodziło o to, że nie wpisałam daty zapłaty zobowiązania Daily Finanse. Firma ta posiada nakaz zapłaty i komornik umorzył postępowanie, ponieważ nie było z czego ściągnąć zobowiązania. Zeby uzyskać datę potrzebną dla Sądu zadzwoniłam do firmy Daily Finanse i wytłumaczyłam całą sytuację prosząc o podanie daty. Datę uzyskałam, ale zostałam poinformowana, w następnego dnia zgłaszają sprawę do prokuratury. Czy mają jakieś podstawy? Nie wyłudziłam tej chwilówki, miałam potwierdzone przez nich dochody, kilka razy przedłużałam, w pewnym momencie sytuacja życiowa ułożyła się tak, że nie byłam w stanie spłacić zobowiązania.
Przyznam, że bardzo mnie to zaniepokoiło, po chcę uporządkować swoje sprawy, po to złożyłam wniosek o upadłość i nie widzę podstaw do zgłoszenia sprawy do prokuratury...
Przyznam, że bardzo mnie to zaniepokoiło, po chcę uporządkować swoje sprawy, po to złożyłam wniosek o upadłość i nie widzę podstaw do zgłoszenia sprawy do prokuratury...