czy odwieszą ??

• Autor wątku Autor wątku lumpy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
L

lumpy

witam to znowu ja , od niespelna roku mam zabrane prawko 178 kk. ale ostatnio bylem w mielnie ( jechalismy autem cala noc wypilem 3 piwa i przespalem sie goddzine ) o 7 rano bylismy na miejscu i z jednym kumplem postanowilismy sie przejechac rowerkami , ujechalismy niespelna 50 metrow i policja zajechala nam droge na CHODNIKU o 7 RANO !? i odrazu wyciagneli alkomaty , wynik niestety pozytywny , pierwsza noc w Kaliszu na policyjnej izbie zatrzyman i na drugo dzien znowu do mielna i tam przesluchania i jakies telefony do prokuratora i teraz tak , poddalem sie dobrowolnie karze i ten prokurator z kalisza zarzadzil dla mnie inny wyrok w zawieszeniu , dolożył do obecnych 4 lat jeszcze 6 lat zakazu prowadzenia pojazdów i tam grzywny jakies i koszty i teraz moje pytania :
- czy bede mial sprawe kolejną w sądzie u mnie (woj.opolskie)
- jesli tak to czy odwieszą mi wyrok
- wogóle czy tamten prokurator z kalisza mogł cokolwiek powiedziec nie znając w całosci mojego wyroku z tamtego roku ( nie znali mojej sygnatury i nie umieli znalezc a ja sam nie pamietalem do konca tylko podalem najwazniejsze informacje czyli zawiasy i zakaz na 4 lata a tam bylo 11 paragrafów )
- czy moge to jakos odkręcic zeby nie miec zakazu na 10 lat , przeciez to kupe czasu juz oswoilem sie z myslą o 4 latach a tu nastepne 6

dzieki za info :)

niemartw sie zakazem ale tym ze ci odwieszą obligatoryjnie poprzedni wyrok

jak chcesz wiedzieć wiecej to poczytaj to forum dokładnie

pozatym niewazne czy rover czy auto , to i to to pojazd mechaniczny :(

[cytat="lumpy"]
- czy bede mial sprawe kolejną w sądzie u mnie (woj.opolskie) [/cytat]
Nie. Sprawę będzie miał Pan w Sądzie właściwym dla miejsca popełnienia przestępstwa.
[cytat:1sqqtaph] - jesli tak to czy odwieszą mi wyrok [/cytat:1sqqtaph]
Są ku temu jak najbardziej przesłanki.
[cytat:1sqqtaph] - wogóle czy tamten prokurator z kalisza mogł cokolwiek powiedziec nie znając w całosci mojego wyroku z tamtego roku ( nie znali mojej sygnatury i nie umieli znalezc a ja sam nie pamietalem do konca tylko podalem najwazniejsze informacje czyli zawiasy i zakaz na 4 lata a tam bylo 11 paragrafów ) [/cytat:1sqqtaph]
Prokuratorowi wystarczyły najważniejsze informacje. Cały wyrok uzyska w późniejszym okresie czasu.
[cytat:1sqqtaph] - czy moge to jakos odkręcic zeby nie miec zakazu na 10 lat [/cytat:1sqqtaph]
Skoro ma zostać wobec Pana orzeczony zakaz na 6 lat, to okres ten będzie biegł od daty uprawomocnienia się tego drugiego wyroku. W tym przypadku zakazy nie sumują się. Niestety.....

Z tego co zrozumiałam,to sprawa została rozpatrzona w tzw. trybie 24 godzinnym,wobec czego jest już zakończona. Zarządzenie będzie obliagtoryjne w pierwszej sprawie i tylko czas pobytu w Zk przedłuży termin trwania zakazu.

nie no ja sie w tym roku dostalem na studia nie chce isc do paki , jest szansa ze dostane kare ogranioczenia wolnosci lub jakis dozor policyjny ??

Dozór policji nie ma zastosowania na etapie postępowania wykonawczego, jest bowiem środkiem zapobiegawczym w postępowaniu karnym procesowym.
Napisałes o orzeczonych zakazach prowadzenia pojazdów - a jaką karę Sąd orzekł w pierwszej sprawie?

pierwszy wyrok 12.12.2006
8 miesiecy zawieszone na 4 lata , 4 lata zakazu prowadzenia pojazdow , kurator grzywny a teraz z Koszalina 1 rok zawieszony na 3 lata , 10 lat prowadzenia pojazdow , grzywny i publikacja w regionalnej gazecie wychodzącej w mojej miejscowosci . czyli gdzie bedzie sprawa , Magnatex pisze ze w Mielnie lub Koszalinie (nie wiem gdzie jest sąd) a kurator mowil ze papiery przyjda tutaj do mnie do sadu i tutaj bede sądzony ?!

Chwilka - zostałeś zatrzymany przez Policję, następnie Prokurator zaproponował karę na którą się zgodziłeś, po tym zostałes doprowadzony do Sądu i tam zapadł wyrok - tak było? jeśli tak, to sprawa jest zakończona.
Magnatex ma rację w tym aspekcie,że właściwy do rozpoznania sprawy jest ten sąd, w którego okręgu popełniono przestępstwo.
Informacja z Rejestru Karnego o skazaniu ponownym wpłynie do tego Sądu,gdzie jest wykonywany dozór i ten Sąd będzie orzekał o zarządzeniu wykonania kary w pierwszej sprawie.
Jeśli Sąd zarządzi wykonanie kary, możesz składac wniosek o jej odroczenie,jesli istniec bądą przesłanki do tego odroczenia. Po rocznym odroczeniu istnieje mozliwośc ponownego zawieszenia wykonania tej kary :)

o 7 rano zatrzymala nas policja na chodniku , zawiezli na komisariat w mielnie badali pisali itd. i potem nas zawiezli na dolek do koszalina , na drugi dzien znowu do mielna i tam przesluchania , poddalem sie dobrowolnie karze , podpisalem jakies swistki i wtedy telefon do prokuratora , ten podyktowal wyrok , podpisalem go bo chcialem zeby juz mnie wypuscili , teraz nie wiem czy dobrze zrobilem podpisując tamte rzeczy ale niewazne , nie bylem tam przed sadem a prokuratora tez nie widzialem , policjantka ktora mnie przesluchiwala dzwonila do niego , czekam na jakies pismo w tej sprawie juz miesiac ale nic nie przychodzi a chce wiedziec na czym stoje , chcialem sie skontaktowac z posterunkiem w mielnie ale nie znam nazwiskja pani co mnie przesluchiwala takze nie zadzwonie . skoro ma byc posiedzenie w mojej sprawie to musze dostac jakies pismo albo cos.

Raczej na 100% odwieszą ci ten pierwszy wyrok-8 mies.

jest jakis sposob zeby tego uniknac , oczywiscie chcialbym to zalatwic na drodze prawnej , jakies odwolania albo cos ??

Napisałam Ci wyżej, co możesz zrobic jesli Sąd zarządzi wykonanie kary w pierwszej sprawie.
Zażalenie na postanowienie w trybie art. 75 par.1 kk nic Ci nie pomoże, ponieważ jest to zarządzenie obligatoryjne.

(...) Proszę powstrzymać się od takich komentarzy -Yossarian
Edit:
Podtrzymuję zdanie. Bo i nad czym tu rozpaczać? Że jakiś lumpek lubi sobie jeździć na cyku na rowerze i w nieskończoność chce unikać? W kurorcie dostanie taki srebrny rower, że tylko mu tylko pedałów będzie brak.
Miłej jazdy - Lumpy

Collaps wyluzuj troszkę jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to lepiej nic nie pisz

Collaps jestes taki zabawny, ze ... uffffffffff Odrażające jest to co wyzej napisales :roll: :roll: :roll:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót