CZY POLCJANT SZANTAZUJE??

• Autor wątku Autor wątku Bass2xp
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bass2xp

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. i chcialbym sie dowiedziec czy policjant na tym filmiku mojego autorstwa przy kontroli popelnil jakies przestepstwo. dodam iz znajoma prawniczka powiedziala ze jak najbardziej mam to zglosic poniewaz jest to ewidentny szantaz. prosze o opinie.
z gory DZIEKUJE
o to filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=yQUQyNATqPk

Za krótkie , wyrwane z kontekstu , nie ma tu szantażu . Chyba , że masz nagrane coś więcej , bo samo to Ci nie starczy.

mam nagrana cala kontrole 19 min, ale znajoma Pani prawnik powiedziala ze tylko ten kawalek jest istotny. Mowila takze ze bylo pelno takich spraw lecz nikt nie mial dowodow...

[cytat="Bass2xp":w4ov90jh]mam nagrana cala kontrole 19 min, ale znajoma Pani prawnik powiedziala ze tylko ten kawalek jest istotny. Mowila takze ze bylo pelno takich spraw lecz nikt nie mial dowodow...[/cytat:w4ov90jh]

A niby od czego ta "Pani prawnik" jest??
Bo z przedstawionego fragmenciku filmu, bynajmniej nie wynika aby policjant dopuścil się jakiegokolweik czynu zabronionego prawem.

Jeżeli Pan lub "Pani prawnik" jest innego zdania, to proszę mi wskazać konkretny przepis kodeksu karnego lub też innej ustawy szczegółlnej, jaki naruszył wskazany policjant.

Gdyby w treści nagrania było np. " nie lubię Pana i dlatego za każdym razem jak Pana spotkam to po dwa punkciki , aż do utraty prawa jazy " to wtedy zawiadomienie o przestępstwie byłoby jak najbardziej wskazane . Wszystko zależy od tego co więcej jest na tym nagraniu.

no to juz sam nie wiem, nic wiecej nie ma na tym nagraniu.. ta Pani jest dobra prawniczka i chyba by nie mowila tego specjalnie ze jest to szantaz. dzis mi tlumaczyla jak to przedstawic w sadzie i za takie cos moze dostac tylko nagane bo ma jakis zloty medal za mandaty..i go to chroni

[cytat="Bass2xp":10ni9m3u]i za takie cos moze dostac tylko nagane bo ma jakis zloty medal za mandaty..i go to chroni[/cytat:10ni9m3u]

:D tak jak mnie chroni paszport polsatu.

[cytat="spamer":28i5pcym]Gdyby w treści nagrania było np. " nie lubię Pana i dlatego za każdym razem jak Pana spotkam to po dwa punkciki , aż do utraty prawa jazy " to wtedy zawiadomienie o przestępstwie byłoby jak najbardziej wskazane . [/cytat:28i5pcym]
Tak??? A jak powiem: "Bardzo Pana nie lubię, i za każdym razem jak Pana spotkam to WYJATKOWO dokładnie przylożę się do kontroli, i bedę tak robił aż straci Pan prawo jazdy", to też będzie podstawa zlożenia zawiadomienia?? :D

[cytat="Bass2xp":28i5pcym] ta Pani jest dobra prawniczka i chyba by nie mowila tego specjalnie ze jest to szantaz. [/cytat:28i5pcym]
Może ta Pani to i dobra prawniczka, ale raczej nie od spraw karnych.... :P
[cytat:28i5pcym] dzis mi tlumaczyla jak to przedstawic w sadzie i za takie cos moze dostac tylko nagane bo ma jakis zloty medal za mandaty..i go to chroni[/cytat:28i5pcym]
Cóż.... Nie wiem jaka sprawę chcialby Pan zalozyć policjantowi. Jeśli ta Pańska prawniczka stwierdziła coś takiego jak Pan napisal, to jestem absolutnie pewien że na zajęciach z prawa karnego i procedury karnej to jej nie było.... :x

Dla Pana wiedzy - żadne odznaczenie jakie by ktokolwiek nie posiadał nie chroni go przed odpowiedzialnością karną za popelnione przestepstwa lub wykroczenia.

nie chce zakladac mu zadnej sprawy tylko chcialbym zeby dal mi wkoncu spokoj i przestal gnebic. :help:

[cytat="Bass2xp":12ge0xhh]nie chce zakladac mu zadnej sprawy tylko chcialbym zeby dal mi wkoncu spokoj i przestal gnebic. :help:[/cytat:12ge0xhh]

Cóż...
Skoro złamal Pan obowiązujące prawo, to policjant mial obowiązek interweniować.
Proszę nie dawać Policji powodów do kontrolowania Pana, a będzie mial Pan sppokój.... :ok:

[cytat="magnatex":k9ht5m0z]
Tak??? A jak powiem: "Bardzo Pana nie lubię, i za każdym razem jak Pana spotkam to WYJATKOWO dokładnie przylożę się do kontroli, i bedę tak robił aż straci Pan prawo jazdy", to też będzie podstawa zlożenia zawiadomienia?? :D
[/cytat:k9ht5m0z]

A Jeśli by tak powiedział byłoby wszystko w porządku

Wyjątkowo dokładnie przyłożę się do kontroli - wolno mu
Ale stwierdzenie , że za każdym razem , kiedy się spotkamy to dostanie Pan punkty , jest zakładaniem z góry , że zostanie popełnione wykroczenie , nie wiem może policjant ma wehikuł czasu . Mało tego śmiem twierdzić , że policjant dał do zrozumienia , że będzie naginał przepisy bądz nawet je łamał , aby te punkty wlepić.

Panie magnatex Pana stronniczość jest wszystkim dobrze znana i rozumiem , że solidarność zawodowa jest ważna , ale co jak co Wy powinniście być kryształowo czyści , a wypowiedz Policjanta na filmiku nie jest , że tak powiem w porządku.

Czy mozna to wogole pokazac sedziemu przy rozprawie o mandat? bo taka sie odbedzie niedlugo.. chodzi mi o to zeby dostal upomnienie za to co powiedzial. naglosnilem juz ta sprawe i wszyscy z mojej miejscowosci widzieli filmik :) a juz nie wspomne o policji jak na mnie patrza az strach. pracuje na poczcie i jestem kierowca,policjanci teraz tylko wypatruja mnie z daleka i czekaja na moj blad zeby mnie uwalic..

[cytat="Bass2xp":2sm1rz4b]Czy mozna to wogole pokazac sedziemu przy rozprawie o mandat? bo taka sie odbedzie niedlugo.. chodzi mi o to zeby dostal upomnienie za to co powiedzial. [/cytat:2sm1rz4b]
Wyjaśnijmy sobiejedną rzecz na poczatek:
rozprawa "o mandat" jak to Pan określil, jest związana jak rozumiem z tym że nie przyjął Pan mandatu kanego nalozonego przez Policje. Nie iem czy odmówił Pan przyjęcia mandatu, gdyż uważał Pan że mandat jest zbyt wysoki, czy też dlatego że uważał Pan że nie popełnił Pan wykroczenia.
Tym niemniej, rozprawa która się odbędzie bedzie dotyczyła TYLKO I WYŁĄCZNIE tego co jest zawarte we wniosku o ukaraniu Pana, to jest ustalenia czy dopuścil sie Pan wykroczenia czy też nie, oraz jeżeli tak to jaka karę Panu wymierzyć. Sąd nie upomni policjanta za niestosowne zachowanie,bo po prostu nie ma takich uprawnień. Jeżeli sędzia uzna że policjant popełnił przestępstwo to powiadomi o tym prokuraturę. Z zamieszczonego filmiku jednak nie wynika aby policjant popełnil tu przestępstwo, bo niby na czym miało by ono polegać? Mozna więc przyjąć że Sąd nie zrobi nic. Także ten fragment filmiku który Pan pokazal, nie będzie stanowil dowodu, ponieważ nie jest na nim zawarty ani przebieg wykroczenia, ani nic co moglo by świadczyć że wykroczenia nie było.
[cytat:2sm1rz4b] jestem kierowca,policjanci teraz tylko wypatruja mnie z daleka i czekaja na moj blad zeby mnie uwalic..[/cytat:2sm1rz4b]
I tu podejrzewam, wlasnie tkwi Pański problem - Pan po prostu chcialby, aby Sąd powiedział Policji - "dajcie spokój Panu Bass2xp - co prawda popełnia czyny zabronione, ale generalnie to dobry człowiek, więc odczepcie sie od niego - niech robi co chce". Cóż - na to nie ma Pan co liczyć. A skoro miejscowa Policja jest na Pana cięta, to ewidentnie zaszedł im Pan za skorę i proszę się spodziewać tego, że w Pana przypadku okreslenie "zero tolerancji" (przykład Burmistrz Gulliani z Nowego Jorku) bedzie realizowane z idealną dokładnością.

Jedyne co Panu pozostaje to ścisle wypełnianie wszelkich norm prawnych, i nie dawanie swoim zachowaniem okazji do wyciagania wobec Pana jakichkolwiek konsekwencji.

[cytat="magnatex":242ev41u]
Proszę nie dawać Policji powodów do kontrolowania Pana, a będzie mial Pan sppokój.... :ok:
[/cytat:242ev41u]

Za późno...

[cytat="Bass2xp":242ev41u]
naglosnilem juz ta sprawe i wszyscy z mojej miejscowosci widzieli filmik :) a juz nie wspomne o policji jak na mnie patrza az strach.
[/cytat:242ev41u]

A swoją drogą naprawdę wypowiedź jest nie w porządku.

Stanę w obronie magnatexa i powiem że ze DWA razy na Internetowym Forum Policyjnym zdarzyło mu się potępić postępowanie policjanta (w dyskusji z innymi policjantami, ale zawsze coś) :ooo:

[cytat="adammada":337xjsky][cytat="magnatex":337xjsky]
[/cytat:337xjsky]

Za późno... [/cytat:337xjsky]
Z nagrania wynik, że prawo jazdy jeszcze Pan ma. Więc może jednak warto w Pana przypadku zacząć szanować prawo....

[cytat="adammada":337xjsky]
Stanę w obronie magnatexa i powiem że ze DWA razy na Internetowym Forum Policyjnym zdarzyło mu się potępić postępowanie policjanta (w dyskusji z innymi policjantami, ale zawsze coś) :ooo:[/cytat:337xjsky]
A może ściślej - dwa razy Znalazłes moja wypowiedź potępiająca policjantów, co nie oznacza bynajmniej że nie było ich więcej. :beer:

witam

a stronniczość policji jest NORMALNA?? , oni mają traktować WSZYSTKICH obywateli JEDNAKOWO a NIE WYŻYWAĆ sie na jednym który im dał popalić...

sory panowie ale sam sie spotkałem z ich zachowaniem , wpierw dostałem w łeb na posterunku z pały ( niebyło swiadków , sami sie smiali ze im nic niezrobie ) a potem kiedy zemdlałem ( jestem cukrzykiem , mówiłem im to , nawet pogotowia niechchieli wezwać , dobrze ze mnie poprostu niedobili) i co?? mam zgłosić popełnienie przestępstwa?? a kto mi uwierzy??? ja sam na 5 młodych niewyżytych policjantów bez belek ....

sory panowie ale dajcie juz spokój tej żenadzie nazywanej praworządnoscią i uczciwosćią policjantów w Polsce!!!

powiem inaczej ...w niektórych miejscach w kraju to policja to poprostu BANDZIORY w mundurach i tyle , jak jednemu powiedziałem dlaczego zabrał moją komórę i dzwoni sobie z niej to powiedział ze mnie to h....j obchodzi a jak zechce to i tak że......nie moją żonę!!!!!

ps. teraz wiem jak sie bronić , współpracuję z policją ( jestem informatykiem , pomagam im czasami , starczy jeden telefon i po gosciu...)( nie tymi gnojkami bez belek )

tyle odemnie!!

[cytat="belial":207390g2]
a stronniczość policji jest NORMALNA?? , oni mają traktować WSZYSTKICH obywateli JEDNAKOWO a NIE WYŻYWAĆ sie na jednym który im dał popalić... [/cytat:207390g2]
Abstrahując od wypowidzi założyciela tematu, to o zleo jest w tym że np znani bandyci są notorycznie legitymowani, kontrolowani, i Policjanci czepiają się do byle drobiazgu? Bo ja osobiście nic w tym złego nie widzę.

[cytat:207390g2] sory panowie ale sam sie spotkałem z ich zachowaniem , wpierw dostałem w łeb na posterunku z pały ( niebyło swiadków , sami sie smiali ze im nic niezrobie ) a potem kiedy zemdlałem ( jestem cukrzykiem , mówiłem im to , nawet pogotowia niechchieli wezwać , dobrze ze mnie poprostu niedobili) i co?? mam zgłosić popełnienie przestępstwa?? a kto mi uwierzy??? ja sam na 5 młodych niewyżytych policjantów bez belek .... [/cytat:207390g2]
Czytając to mam poważne wątpliwości do co rzetelności tego co Pan napisał. Policjanci którzy na pagonach nie mają nic, to posterunkowi. Są to bardzo mlodzi ludzie, w słuzbie kandydackiej, którzy - niestety, przeważnie boją się wszystkiego, aby czegoś nie popsuć. Wiedzą że wszyscy z przelozonych na nich patrzą, a byle wpadka może być podstawą do zwolnienia. Dlatego też nie wierzę, że pięciu posterunkowych skatowało Pana, bo obawiając się tego że złozy Pan skargę nawet by sie nie potrafili wybronić.
Cóż - nie mówię że mam absolutną rację, ale po prostu Pańska opowieść jest dla mnie niewiarygodna.
Dalej - twierdzi Pan że nikt by Panu nie uwierzył. A to niby czemu? Skoro był Pan tak katowany, to na pewno mial Pan jakies obrażenia. Obdukcji jednak zapewnie Pan nie zrobił...
A teraz mimo przykrych doświadczeń z Policją, nadal Pan pomaga policjantom....

Ciekawe....
Zwłaszcza w kontekście wypowiedzi o "bandytach w mundurach"..... :what:

ale mandatu przecież nie musisz przyjmowac.... i możesz "bronic" się przecież w Sądzie.... jak raz drugi cię uniewinnią :P (więc i punktów nie będzie...) - to i policjant nie będzie później taki skory do usiłowania karania mandatem...:PP

Powrót