Czy policja ma obowiazek zareagowac?

• Autor wątku Autor wątku EwaZdrzewa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Glatzer napisał:
Na chwilę obecną według moich wyliczeń około 7000 interwencji/działań, w których brałem udział i z całą pewnością nie mogę potwierdzić powyższych rzeczy. Stąd dziwią mnie taki jednoznaczne opinie o f-szach.

czyżby wszystkie obserwowałą telewizja aby wyglądało cacy ? a moze byl komendant główny aby obserwować czy "wszystko jest ok" ?
sory ale takie posty to błazenada bo wszyscy wiemy jaka jest rzeczywistość

te wszystkie historie chociazby ostatnie z tvn24 nie biorą się znikąd...

Gdyby oceniać np policjantów czy nauczycieli czy księży na podstawie tego co ferują nam np tvn czy im podobne stacje to wychodziłoby z tego, że w Polsce wszyscy policjanci to nieudacznicy i łapówkarze, nauczyciele to ciamajdy, którym wszyscy uczniowie wkładają kosze od śmieci na głowy a wszyscy księża to molestowacze nieletnich.:D

sory ale takie posty to błazenada bo wszyscy wiemy jaka jest rzeczywistość
No właśnie wszycy czyli kto ? Jak ktoś opiera swoje doświadczenie życiowe na tym co obejrzy w telewizorku albo poczyta w internecie to gratuluję. Niestety media karmią nas tym czym chcą nas karmić i dostosowują rzeczywistość do swoich potrzeb, a głupi plebs to łyka i dzięki temu mamy takie a nie inne społeczeństwo mędrców.
Osobiśie wolę się opierać na faktach, a nie subiektywnych opiniach jakiegoś tam dziennikarza.

Glatzer, to nawet nie są obiektywne opinie tego dziennikarza ale jedynie troska o wysoką oglądalność jego stacji czy gazety.

EwaZdrzewa napisał:
w Polsce kazda interwencja policji zaczyna sie od demonstracji wladzy czyli "dowod osobisty prosze" po czym nastepuje sprawdzanie w bazie poszukiwanych?

Nie wiem jak Ty, ale ja lubię wiedzieć z kim rozmawiam

Warto również podpierając się mediami (głównie TV) wziąć po uwagę,
że serwowane nam doniesienia gonią albo sensację albo są z rodzaju tych
bulwersujących.
Mało kiedy usłyszymy i zobaczymy to co jest O.K.
ponieważ nie jest to doniesienie medialne, więc nudne.
Nabierzmy dystansu do tych sensacyjek które
fałszują obraz rzeczywistości.

A czyja to wina? Nasza. Większość społeczeństwa to urodzeni pesymiści. Karmią nas tym czym się żywimy.

Custos Legum napisał:
Nie wiem jak Ty, ale ja lubię wiedzieć z kim rozmawiam

Wiec sie pytasz po ludzku o imie, a nie "prosze o prawdziwe dane osobowe pod grozba paragrafu XX" - szok, nie? Rozmawiac jak czlowiek z czlowiekiem a nie jak wladza z obywatelem.

Byles kiedys za granica czlowieku, mieles kontakt z zachodnim policjantem, ktory potrafi gadac pol godziny wyjasniajac problem i nie legitymowac? No wlasnie, takie typowe staropolskie (czytaj PRL-owskie) myslenie tu widze. Jest duzo tanich linii lotniczych i szkoly jezykowe tez nie sa drogie, polecam zobaczyc troche swiata na poziomie.

EwaZdrzewa napisał:
Byles kiedys za granica czlowieku, mieles kontakt z zachodnim policjantem,
A widziałaś kiedyś zdecydowaną, czasami wręcz brutalną interwencję policji w krajach w których bywałaś i którymi jesteś tak zafascynowana?
Jeżeli widziałaś - odpowiedz sobie dlaczego?
Jeżeli nie widziałaś - również odpowiedz sobie na to pytanie!

Szanowna Ewo, np niemieccy policjanci bardzo lubią pół godziny gadać....:D
Może to że jesteś niezbyt rozgarniętą kobietą i lubisz gadać bez sensu powoduje, że czasami trafisz na jakiegoś policjanta, który powoli, długo wyjaśnia ci.

EwaZdrzewa napisał:
Rozmawiac jak czlowiek z czlowiekiem a nie jak wladza z obywatelem.

Byles kiedys za granica czlowieku, mieles kontakt z zachodnim policjantem, ktory potrafi gadac pol godziny wyjasniajac problem i nie legitymowac? No wlasnie, takie typowe staropolskie (czytaj PRL-owskie) myslenie tu widze. Jest duzo tanich linii lotniczych i szkoly jezykowe tez nie sa drogie, polecam zobaczyc troche swiata na poziomie.

Byłem w wielu krajach europejskich, min. w Polskiej Walhalli czyli Norwegii i uwierz mi, że tam Policja nie patyczkuje się z obywatelem. Co więcej - to państwo jest typowo policyjno - obywatelskie.
Podałem ten przykład ze względu na to, że uważa się ten kraj za jeden z bardziej rozwiniętych, a prawda jest taka, że do aresztu można trafić za cokolwiek, więc przestań mi tutaj pisać bazgroły na temat PRLu jaki panuje w Polsce, bo zaczyna mnie mdlić od czytania tych populistycznych wypocin ludzi którzy nic nie wiedzą a najgłośniej krzyczą.

W Polsce na takie osoby jak Ty, trzeba uważać. Podejdzie się z uśmiechem, a będziesz szukała powodu do awantury i focha. Nie zaprzeczaj, wiem, że tak jest, widzę po Twoich postach.
I to ten naród jest chory a nie policjanci. W swoim życiu wykonywałem kilka zawodów i w każdym z nich podczas kontaktu z drugim człowiekiem, choćbym miał TAKI uśmiech na ustach to byłem gnojony, bo same panicze są w okół a ja mam harować.

Powrót