A
Arczilbn89
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam problem jest takiego typu ze ja z zoną i dziećmi wynajmowaliśmy mieszane przez jakiś czas. Nastała zima tego mieszkania nie dało się ogrzać na tyle żeby było ceiplo zadzwoniłem do właścicielki ze wyprowadzamy się stamtąd. Właścicielka mieszkała za granica.Przyjechała pod koniec następnego roku oddaliśmy jej klucze ale przez okres od wyprowadzki nikt tam nie zaglądał. Mieszkanie zostało wynajęte na umowę itd.Po jakimś czasie dostaliśmy od niej wezwanie do zapłaty za miesiące za które tam nie mieszkaliśmy i kare umowna za nie dopilnowanie mieszkania. zadzwoniłem do niej powiedziałem ze nie zapłacimy ani grosza itd. Sprawa trafiła do sadu potem do komornika po zajmowali nam kąta ale tak sie udało wszystko załatwic pochować wszystko ze komornik nie dał rady nic zabrać. dostaliśmy umozenie ze nie da sie sciagnac nawet dostala zwrot podatku za ten rok bez zadnego pisma nic odrazu zostało poinformwana przez szefo o czymś takim od ponad roku zona pracuje i dziś wszedł jej komornik na pensje zabiera nie całe 80 zł ale dług jest wysokości 25000zł wraz z kosztami co moge zrobić żeby sie przedawnił lub go w ogóle nie płacić bo to 80 zł nawet na odsetek nie pkrywa
Ostatnia edycja: