D
Duke48
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 118
Cześć,
Kupiłem towar przez Allegro, odebrałem w piątek, odesłałem w poniedziałek, sprzedawca wiedział że towar zwracam, podałem nr konta do zwrotu środków.
Sprzedawca chciał ode mnie dodatkowo paragon, imię, nazwisko i adres. Wydaje mi się że żadnej z tych rzeczy nie musiałem wysyłać, ale mam dość szarpania się ze sprzedawcami. Wysłałem zdjęcie paragonu oraz te dane.
Dostałem taką odpowiedź od sprzedawcy:
Jeżeli dobrze rozumiem sprzedawca nakłania mnie do poświadczenia nieprawdy. Czy jego żądania, to jest paragonu lub tego poświadczenia, są w jakimkolwiek przypadku uzasadnione?
Jeżeli jego żądania są bezzasadne gdzie to zgłosić drogą elektroniczną?
Kupiłem towar przez Allegro, odebrałem w piątek, odesłałem w poniedziałek, sprzedawca wiedział że towar zwracam, podałem nr konta do zwrotu środków.
Sprzedawca chciał ode mnie dodatkowo paragon, imię, nazwisko i adres. Wydaje mi się że żadnej z tych rzeczy nie musiałem wysyłać, ale mam dość szarpania się ze sprzedawcami. Wysłałem zdjęcie paragonu oraz te dane.
Dostałem taką odpowiedź od sprzedawcy:
Proszę o napisanie i odesłanie na e-maila skanu oświadczenia poświadczającego zagubienie paragonu.
Wtedy będziemy mogli anulować kopię. Przepisy nie pozwalają anulować nagminnie kopii dlatego że kopii można wykonać wiele i doszłoby do kilkukrotnego anulowania tej samej sprzedaży, dlatego proszę o napisanie powyższego oświadczenia i podpis.
Z poważaniem,
Zespół K.... S.....
Jeżeli dobrze rozumiem sprzedawca nakłania mnie do poświadczenia nieprawdy. Czy jego żądania, to jest paragonu lub tego poświadczenia, są w jakimkolwiek przypadku uzasadnione?
Jeżeli jego żądania są bezzasadne gdzie to zgłosić drogą elektroniczną?
Ostatnia edycja: