D
Davida
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 134
- Autor Autor
Cała umowa jest w temacie w poście nr 1. Tę umowę podpisałam (1 egzemplarz dla mnie, 1 dla wydawcy).
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Działając na podstawie art. 56 ust. 2 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, mając na uwadze fakt, iż w ciągu dwóch lat od wypowiedzenia umowy zamierzam przystąpić do korzystania z mojego utworu, wyznaczam Zamawiającemu termin dwóch tygodni na podjęcie decyzji co do dalszego korzystania z utworu „X” od chwili odebrania przez Zamawiającego niniejszego listu. Korzystanie to miałoby miejsce na następujących warunkach:
- co dwa miesiące płacenie Autorowi wynagrodzenia 10% od ceny każdej sprzedanej książki „X”;
- co dwa miesiące przysyłanie wiarygodnych skanów statystyk sprzedaży z księgarń i portali internetowych, oraz wszelkich innych dróg sprzedażowych „X”, na adres fizyczny bądź internetowy [mail] Autora;
W związku z treścią przepisu art. 56 ust 2 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, po tym terminie zastrzegam sobie prawo do ponownego wykorzystania utworu „X” u innego wydawcy.
To Ty wypowiedziałaś im umowę. Wróć do postu #22Davida napisał:... nie ma ani słowa o tym, czy wypowiadają mi umowę. ...
Który Wydawca i o jaka ofertę chodzi? Przecięż przepis prawny jest jasny i przejrzysty.Davida napisał:... Chodzi o to, że mam odczekać do października 2020 (bo 31.10.2018 wydawca odebrał mój list z ofertą), zanim zacznę wysyłać tekst gdzie indziej? ...
2. Jeżeli w ciągu dwóch lat od odstąpienia lub wypowiedzenia, o którym mowa w ust. 1, twórca zamierza przystąpić do korzystania z utworu, ma obowiązek zaoferować to korzystanie nabywcy lub licencjobiorcy, wyznaczając mu w tym celu odpowiedni termin.Działając na podstawie art. 56 ust. 2 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, mając na uwadze fakt, iż w ciągu dwóch lat od wypowiedzenia umowy zamierzam przystąpić do korzystania z mojego utworu, wyznaczam Zamawiającemu termin dwóch tygodni na podjęcie decyzji co do dalszego korzystania z utworu „X” od chwili odebrania przez Zamawiającego niniejszego listu. Korzystanie to miałoby miejsce na następujących warunkach:
- co dwa miesiące płacenie Autorowi wynagrodzenia 10% od ceny każdej sprzedanej książki „X”;
- co dwa miesiące przysyłanie wiarygodnych skanów statystyk sprzedaży z księgarń i portali internetowych, oraz wszelkich innych dróg sprzedażowych „X”, na adres fizyczny bądź internetowy [mail] Autora;
W związku z treścią przepisu art. 56 ust 2 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, po tym terminie zastrzegam sobie prawo do ponownego wykorzystania utworu „X” u innego wydawcy.