S
SzymonL
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 90
Witam,
mam wątpliwość dotyczącą Art 9 Ustawy o gospodarce nieruchomościami
Czy jeżeli przegrałem sprawę w WSA, ale złożyłem wniosek o pisemne uzasadnienie wyroku i planuję odwołanie do NSA to czy decyzja ostateczna SKO oddalająca moje odwołanie od decyzji Wójta w sprawie nałożenia na mnie opłaty adiacenckiej podlega wykoaniu (kiedy?) czy zostanie z urzędu wstrzymana do wypowiedzenia się NSA w sprawie?
mam wątpliwość dotyczącą Art 9 Ustawy o gospodarce nieruchomościami
Art. 9.
W sprawach, o których mowa w przepisach działu III, z wyłączeniem art. 97 ust. 3
pkt 1, art. 122, art. 124 ust. 1a, art. 124b ust. 1, art. 126 i art. 132 ust. 1a, wykonanie
decyzji następuje po upływie 14 dni od dnia, w którym upłynął bezskutecznie trzy-
dziestodniowy termin do wniesienia skargi na decyzję do sądu administracyjnego. W
przypadku wniesienia skargi do sądu administracyjnego w tych sprawach organ, któ-
ry wydał decyzję, wstrzymuje z urzędu jej wykonanie, w drodze postanowienia, na
które nie przysługuje zażalenie.
Czy jeżeli przegrałem sprawę w WSA, ale złożyłem wniosek o pisemne uzasadnienie wyroku i planuję odwołanie do NSA to czy decyzja ostateczna SKO oddalająca moje odwołanie od decyzji Wójta w sprawie nałożenia na mnie opłaty adiacenckiej podlega wykoaniu (kiedy?) czy zostanie z urzędu wstrzymana do wypowiedzenia się NSA w sprawie?