Czy temida jest slepa?

• Autor wątku Autor wątku meridianon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
sonik77 napisał:
to było 20 lat temu a dławi do dziś i zabiło we mnie człowieka w stosunku do innych ludzi...

To prawda. We wszystkich facetach widzisz alimenciarzy wymigujących się od utrzymywania dzieci a w kobietach kochanice alimenciarzy.

Nie sądzisz, że już pora się otrząsnąć i znaleść to człowieczeństwo w stosunku do innych ludzi ? :???:

pomawiasz mnie w tym momencie i piszesz nie prawdę,zdajesz sobie z tego sprawę ?gdybyś dokładnie śledziła moje posty to byś takiego zonka nie strzeliła :brawo: jak zwykle wykazałaś total ignorancję brak zrozumienia tekstu czytanego...za wysokie progi na kozie nogi..

p.s. avatary to miniaturka tego co nam w duszy gra......... skończ mnie śledzić....jak będę startowała w idolu to cię uprzedzę aaa i jestem heterosexualna ,tak na wypadek wszelki piszę.... :D

Ostatnia edycja:
Chyba już jest jeden temat na forum do wylewania żalów?

Parę słów:
Mylicie panie i panowie "sprawiedliwość" z "prawem". Są to, wbrew pozorom, dwa różne pojęcia, które z różnych względów najczęściej mijają się mniej lub bardziej.
(Przepraszam za pokrętne zdanie - mam nadzieję, że da się zrozumieć)
1. Ludzie tworzący prawo i je egzekwujący są tylko ludźmi - są ułomni, więc takie jest i prawo.
2. Ludzie tworzący prawo reprezentują określone interesy. Są to często interesy niezgodne z interesem szarego obywatela. Trudno w tej sytuacji oczekiwać, że prawo będzie reprezentować interes obywatela.
3. Ludzie egzekwujący prawo reprezentują określone interesy. Są to często interesy niezgodne z interesem szarego obywatela. Trudno w tej sytuacji oczekiwać, że tzw. wymiar sprawiedliwości czy organa ścigania będą działać w interesie obywatela.
4. Każdy obywatel musi przestrzegać prawa pod rygorem takiej czy innej kary. Jednocześnie znajomość prawa, którego musi przestrzegać, jest poza zasięgiem tegoż obywatela. Trudno w tej sytuacji o sprawiedliwość.

Tak więc idąc na policję, do prokuratury czy sądu nie oczekujcie sprawiedliwości, bo jest to oczekiwanie całkowicie nierealne. Wszystko czego możecie oczekiwać to w miarę prawidłowe wyegzekwowanie istniejącego prawa - jeżeli to uda się Wam osiągnąć, to powinna być to dla Was pełnia szczęścia!

Powrót