1
1703
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 141
Witam Wszystkich zawsze chętnych do pomocy.
Mam pewien problem i proszę mnie uświadomić.
Stan jest taki:
1. był kredyt w banku X, po niespłacaniu wystawiony BTE z klauzulą w 2011r.
2. sprawa trafiła do komornika, bank wysłał wniosek o wszczęcie postępowania egzekucyjnego z błędnym adresem, niestety sprawa nie przedawniła się,
3. komornik wysyłał pisma (postanowienie o wszczęciu windykacji, zajęciu wynagrodzenia) na jakiś dziwny adres - inny niż w umowie kredytowej z bankiem,
4. z przyczyny błędnego adresu dłużnik nie wiedział, że mógł wnieść jakiś środek odwoławczy itp., terminy minęły,
5. windykacja przez kilka miesięcy była prowadzona z wynagrodzenia,
6. bank sprzedał wierzytelność do funduszu,
7. bank umorzył postępowanie egzekucyjne w 2013r.,
8. komornik dopiero teraz przesłał postanowienie o kosztach egzekucyjnych,
9. wierzytelność przeszła na fundusz - i to już inna bajka
Chodzi o to czy jeśli komornik wysyłał pisma na jakieś dziwne adresy nie związane z żadnym dokumentem, to czy na tą chwilę jest szansa na jakąś walkę np powództwem przeciwegzekucyjnym. Nawet jeśli wierzytelność została sprzedana. Czy są jakieś inne formy możliwości. Jak to wygląda od strony prawnej. W zasadzie dawno minął termin wniesienia sprzeciwy itp.
z góry bardzo dziękuję za pomoc
Mam pewien problem i proszę mnie uświadomić.
Stan jest taki:
1. był kredyt w banku X, po niespłacaniu wystawiony BTE z klauzulą w 2011r.
2. sprawa trafiła do komornika, bank wysłał wniosek o wszczęcie postępowania egzekucyjnego z błędnym adresem, niestety sprawa nie przedawniła się,
3. komornik wysyłał pisma (postanowienie o wszczęciu windykacji, zajęciu wynagrodzenia) na jakiś dziwny adres - inny niż w umowie kredytowej z bankiem,
4. z przyczyny błędnego adresu dłużnik nie wiedział, że mógł wnieść jakiś środek odwoławczy itp., terminy minęły,
5. windykacja przez kilka miesięcy była prowadzona z wynagrodzenia,
6. bank sprzedał wierzytelność do funduszu,
7. bank umorzył postępowanie egzekucyjne w 2013r.,
8. komornik dopiero teraz przesłał postanowienie o kosztach egzekucyjnych,
9. wierzytelność przeszła na fundusz - i to już inna bajka
Chodzi o to czy jeśli komornik wysyłał pisma na jakieś dziwne adresy nie związane z żadnym dokumentem, to czy na tą chwilę jest szansa na jakąś walkę np powództwem przeciwegzekucyjnym. Nawet jeśli wierzytelność została sprzedana. Czy są jakieś inne formy możliwości. Jak to wygląda od strony prawnej. W zasadzie dawno minął termin wniesienia sprzeciwy itp.
z góry bardzo dziękuję za pomoc