S
sebix11
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Cześć wszystkim. Mam zapytanie dotyczące ataków DDOS. Otóż: mój były "internetowy kolega" z gry kiedyś mnie oszukał. Udało mi się złapać jego IP i chcąc mu dać jakąś nauczkę za to co zrobił, ogarnąłem trochę temat o atakach DDOS i udało mi się znaleźć na pewnym forum internetowym ogłoszenia tzw. stresserów ( jakiś gościu ma wykupionych np. 10 serverów dedykowanych i udostępnia je do właśnie celów DDOS'owania. Wykupuje się pakiet za np. 5$ i można sobie bardzo prosto wykonywać takie ataki w specjalnie do tego przygotowanym panelu. Oczywiście servery te mają różne bypassy itd. które uniemożliwiają wykrycie ich czy coś w tym stylu - mało istotne ). Chcąc jak wcześniej mówiłem dać mu nauczkę to raz na jakiś czas gdy grał, wyłączałem mu tymi atakami internet. Aby go wyrzuciło wystarczyłby jedynie atak na ok. 20 sekund ( internet działa jednak dopiero po jakichś 2 minutach ), lecz czasem chcąc mu bardziej uprzykrzyć robiłem to na max. 10 minut. Niestety, gdy się kolegowaliśmy to i również wymieniliśmy sie facebookami itd., więc zna on moje imie i nazwisko oraz miasto gdzie mieszkam. Niestety dowiedział się on, że to ja go ddos'uje i pewnego razu napisał mi, że jego rodzice są źli, że często nie ma internetu i w najbliższym dniu zgłoszą to na policję. Co prawda - po 1. w logach nigdzie moje IP się nie pojawi, ponieważ jak mówiłem - ataki idą z servera kogoś innego z, którym się nawet nie łączę, po 2. aby takich ataków sie pozbyć wystarczy zmienić IP na co operator sieci na pewno by się zgodził. Jedyny mankament w tym wszystkich jest to, że właśnie ma on moje dane, które może podać na policji i jeśli by doszło do jakiegokolwiek śledztwa - byłoby to na pewno bardzo kłopotliwe. Czy jest to możliwe, że mnie "znajdą" ? Czy za takie krótkie ataki są jakieś kary? Jestem nieletni. Proszę o odpowiedź i pozdrawiam