Deportacja czy ekstradycja?

• Autor wątku Autor wątku dominiol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: Deportacja czy ekstradycja??

maciek801 napisał:
-
Stad moje watpliwosci. Nie jestem prawnikiem, ale UKBA chcialo mnie jakis czas temu deportowac I troche czytalem ;)
Za co UKBA chcialo Cie deportowac? Tzn nie ciekawi mnie rodzaj, tylko przeskrobales cos tutaj czy w PL?

Witam Was,wiec mialem gotowca,w 2011 mialem ekstradycje do Polski,gdzie siedziałem 2lata i 4miesiace.Wuk nic nie przeskrobałem.jestem czysty.zatrzymali mnie na lotnisku STANSTED,

Czyli jak przypuszczałem odnotowali sobie Twój wyrok w systemie.Musisz sie odwołać,nic innego Ci nie pozostaje,chyba ze podczepisz sie w Calais pod Tira i przejedziesz nielegalnie.

Ja jeszcze dodam, nie daj sie wkrecic w prawnika, ktory kasuje za "porade". Chcesz dam Ci numer do prawnika, ktory wyciagal mnie z wiezienia I z ktorym wygralem sprawe deportacyjna po taniosci.

Jaco miales racje ;)

U nas sytuacja byla identyczna...tylko ,ze wyrok byl dwa lata z czego odsiedzial 18 m-cy .Ostatnie 8 lat zyl i pracowal w Uk ,zostawil tu nas wierzac ,ze po wyroku bedzie do czego i do kogo wracac a tu w Calais blaszka...Chlop bez grosza ,bez tel ,bo wierzyl ,ze dojedzie autokarem pod sam dom koczowal tydzien w porcie....napisal apelacje sam i uznano Go za stwarzajacego zagrozenie publiczne osobnika,co do ktorego istnieje obawa popelnienia ponownego przestepstwa...pomimo ,ze wyrok ktory odsiadywal byl z przed 10 lat a chlop juz dawno na dupie osiadl.:grin:Ze tez obaw nie maja przed tymi co w angielskim systemie nie istnieja a takze maja barwne kartoteki...W kazdym badz razie w UK jest,jak chcesz znac szczegoly to na priv;)

alatir napisał:
za co ukba chcialo cie deportowac? Tzn nie ciekawi mnie rodzaj, tylko przeskrobales cos tutaj czy w pl?

w uk.

No tak wszystko jasne;Cameron i jego rzad robi czystke :-(
Polityka,ale mysle,ze powinienes sie powolac na prawa czlowieka do zycia z najblizszymi.
Nie bardzo znam prawo w tym wzgledzie,ale mysle,ze jest to pogwalcenie praw czlowieka i powinno sie o to upomniec.

Ostatnia edycja:

witaj,bylo by super jak bys dał namiary na tego prawnika,jak mowisz,ze jest spoko i dobry.wielkie dzieki

oczywiscie wiadomosc kierowana do maciek 801

daroed71 napisał:
jestem troszke zalamany,a moja kobieta,ktora wytrwale tak dlugo czeka na mnie jest zalamana.Prosze,jak wiesz to pomoz.Dzieki

Poszukaj sobie jeszcze o deportacja na Ekstradycja.eu bardzo dobrze opisana tematyka deportacji i ekstradycji więc mam nadzieje, że Ci pomoże chociaż w jakimś niewielkim stopniu. Prawda jest taka, że tematyka ekstradycji jest dość porypana każdy kraj ma swoje odstępstwa inaczej interpretuje te same rzeczy.

Osoby deportowane maja zakaz wjazdu do uk przez jakis okres, jaki to jest okres powinniscie otrzymac w decyzji sadu .

Nie to nie tak brat mojej kolezanki z ktora pracuje wjechal bez problemow a odsiadywal wyrok 10 lat pozbawienia wolnosci> sprawdz czy przy okazji ekstradycji nie deportowali cie czasami moze, przypominasz sobie bys cos w wiezieniu podpisywal?? moze byli u Ciebie z emigracyjnego?/ Albo jak odmowiles to i tak zrobili swoje roznie bywa??Moj partner jest aktualnie w wiezieniu na Wandsworth i borykamy sie z emigracyjnym bo tez chca obok ekstradycji dolozyc deportacje >A jesli byla tylko ekstradycja to musisz wjechac bo lamia konwencje Uni Europejskiej prawo do swobodnego przemieszczania sie jej czlonkow po UE.

daroed71 napisał:
witaj,bylo by super jak bys dał namiary na tego prawnika,jak mowisz,ze jest spoko i dobry.wielkie dzieki

Poszlo na pm 3tyg temu

Cześć bym był bardzo wdzięczny za ten nr właśnie walczę z szukaniem prawnika dla brata jak możesz to pomóż pozdrawiam

IMMIGRA LEX zajmuje sie obrona przed deportacjami a takze usuwaniem nakazow deportacyjnych

Powrót