Deportacja z UK?

• Autor wątku Autor wątku asiula1984
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: deportacja z UK??

ten ktos pochodzi z Indii, wczoraj przyszla mu odmowa wizy, po interviu ktoro odbylo się w pazdzierniku. strasznie sie deneerwuje bo to dla mnie tez bliska osoba. ma rok zone polke, pracuje ale krtoszy czas bo nie posiada wizy. ma tu wszystko zyje 4 lata w uk, czy jest szansa na deport?

Skoro nie przeszedl interwiev tzn ze ukba uwaza ze mazlenstwo jest tylko dla wizy, od tego wypadaloby sie odwolac.

dzisiaj jada do prawnika. ale chyba nie maja prawa deportowac go na dniach ? chyba ma prawo podejsc jeszcze raz do tego ? nie wiesz moze jakie sa mozliwosci ile to moze trwac? czy nie deportuja go za tydzien?

Nie deportuja go za tydzien. Wazne jest by sie odwolal.niech sobie znajdzie dobrego imigracyjnego prawnika, polskich raczej bym unikal.

jesli sie odwola czy jest mozliwe ze bedzie wszystko dobrze?przeprazam ze tak mecze ale to jest dla mnie rodzina.

Wszystko jest mozliwe. Ostateczna decyzja bedzie nalezala do sedziego. Jesli raz odmowili to nie sadze by przyznali za drugim razem bez rozprawy.

jeszcze jedno pytanie, jak dlugo to trwa?

jesli bedzie mial rozprawe i sedzia powie ze nie wtedy ma natychmiastowy deport?

czy wiesz moze co robia na takiej rozprawie?

przepraszam za to ale prosze powiedz mi wszystko co wiesz na ten temat..

Wiec ci juz powiedzialem. Skoro byli wezwani na przesluchanie to znaczy ze bylo podejrzenie legalnosci malzenstwaz skoro po tym dostal odmowe to oznacza ze przesluchujacy nie byl usatysfakcjonowany odpowiedziami (wiem oni tam zadaja pytania na ktore ja nie znam odpowiedzi o mojej zonie bo to sa rzeczy bez znaczenia na ktore nie zwraca sie uwagi). Jedyna opcja jaka ja widze jest apelacja, pewnie mozna zlozyc nowa aplikacje ale nie widze w tym sensu. W trybunale nie bylem, ale jestem przekonany ze sedzia pozwoli wszystko wyjasnic.

tak, tam są straszne pytania.. dzięki za odpowiedź iale i tak się bardzo martwie

teraz muszą zaplacić za coś i za 1-2 miesiace jadą na jakiś nowy cod i poźniej co moze się stać ?

nie straszne co glpie, pytania jak np jaki kolor ma szczoteczka do zebow twojego partnera - a skad ja mam to wiedziec? mam to w nosie jaki ma kolor. albo pytania o ktorej artner jada sniadanie? tez nie wiem bo jestem wtedy w pracy :) takich bzdurnych pytan slyszalem wiecej :)

witam wszystkich mam pytanie w 2007 roku zostalem deportowany z anglii do polski odsiedzialem wyrok w angli 11miesiecy z 27miesiecy za pobicie po jakim czasie sie moge starac wjechac do anglii

Dzien dobry. Moja sytuacja jest troche dziwna poniewaz bylem karany w polsce (ostatni wyrok w 2012 r.- wszystko odbyte) co prawda mialem sprawde w szkocji ale zostalem uniewinniony. Pracowalem, placilem podatki czyli tax, mialem insurance. Chca mnie deportowac poniewaz mam cryminal record z polski. Co teraz zrobic ktos mi pomoze??

Roman... napisał:
Dzien dobry. Moja sytuacja jest troche dziwna poniewaz bylem karany w polsce (ostatni wyrok w 2012 r.- wszystko odbyte) co prawda mialem sprawde w szkocji ale zostalem uniewinniony. Pracowalem, placilem podatki czyli tax, mialem insurance. Chca mnie deportowac poniewaz mam cryminal record z polski. Co teraz zrobic ktos mi pomoze??

Siemasz,
Słyszałem o tym podobnym przypadku.Cos w tym chyba jest.Tez mam podobna sytuacje i criminal record w PL.Czy jestes pewny ze tylko na tej podstawie UKBA ma prawo ciebie deportowac? Mi sie wydaje ze nie a wiem to z Sadu z UK.Czy możesz to sprawę lepiej opisać ? Dzieki :)

Dzien dobry,

Jesli ma Pan prawo apelacji przed opuszczeniem kraju, prosze sie odwolac od decyzji deportacyjnej gdyz bez odwolania i po opuszczeniu kraju bedzie Panu trudniej wrocic.
Usuniecie nakazu deportacyjnego jest bardziej skomplikowane.

Informacje ogolne o deportacji dostepne sa na deportacja

Pozdrawiam,

Sylwia Wawrzynczak

Dzien dobry,

Czy jezeli dostalo sie wyrok 4 miesiecy pozbawieni wolnosci mozna zostac deportowanym do Polski?

Powrót