K
Koszmar84
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Dzień dobry państwu mój problem polega na trochę szerszym gronie firm windykacyjnych.W 2000 r.wyprowadziłem się z stałego zameldowania,wymeldowałem się z niego w 2008r(mam potwierdzenie).Korespondencja żadna do mnie nie docierała od 2000r.lub była odbierana przez osoby 3-ecie.1-firma Ultimo dług z 2002r.(Era)brak nakazu,wyroku odebranego przeze mnie,nakaz od komornika dostał zakład pracy dług spłaciłem 2011r.2-firma Intrum dług z 2007r.(Hdi)ta sama sytuacja j.w.(zakład pracy)spłaciłem2012r.3-firma Presco dług z 2004r.(Play+Hdi)ta sama sytuacja j.w.z tym,że pismo nakazu zapłaty dostał tylko Urząd Skarbowy,zakład pracy nie dostał ja również do dziś dnia nic ale zajęcie jest(zwrotu jeszcze nie otrzymałem,gdyż nie został jeszcze rozpatrzony.Moje pytanie brzmi co mogę zrobić żeby uniknąć tej ostatniej spłaty,gdyż wydaje mi się,że jest ona przedawniona zresztą wszystkie powyższe również były,jest to wszystko zastanawiające.Czy mogę w jakiś sposób odzyskać wpłacone ode mnie pieniądze do tych firm skoro wszystko to było przedawnione?Dodam że założyłem konto na e-sądzie i czekam na aktywację,żeby mieć jakiś wgląd do tego wszystkiego,bo tego już za dużo.Są to kary za niewywiązanie się z umowy oraz nie zapłacenia składki oc.Proszę o odpowiedż,zapewne gdybym otrzymywał korespondencję zapłaciłbym to polubownie(mniejsze koszta)a teraz odsetki,dodatki.POMOCY!