M
murof_90
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
Witam, mam problem w 2010 roku podpisałem umowę studencką na internet z firmą Aster w Zielonej Górze, 9 miesięcy później zerwałem umowę, ale musiałem zapłacić jeszcze za jeden miesiąc korzystania z ich usług, wypadło mi to w ogóle z głowy, po roku zadzwonili do mnie z firmy Intrum Justita, że mam do zapłacania dług w wysokości 400 zł, dzwonili do mnie i mówili że jak nie zapłacę tego w ciągu 7 dni to sprawa pójdzie do sądu, czytałem na różnych forach żeby się nimi nie przejmować. Sprawa ucichła, mija rok i dzwonią do mnie z firmy for-net, żebym spłacił dług, niestety nie wiem ile on teraz wynosi i szczerze się boję tego dowiedzieć, bo nie wiem w jaki sposób były naliczane odsetki. Teraz moje pytania czy mogą wymagać ode mnie spłaty długu skoro nie mam żadnego stałego zatrudnienia i jestem studentem, a dom nie jest własnością moją ani moich rodziców tylko mojej babci, czy w związku z tym mogą zrobić "u mnie" egzekucje komorniczą, jedynym moim zarobkiem są pieniądze które odstaje od babci na studia i stypendium socjalne dla studentów których rodzice nie zarabiają za dużo... Proszę o odpowiedź