M
murof_90
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
- Autor Autor
Dobra Jerry zrozumiałem już że w taki sposób walczysz z firmami windykacyjnymi...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
co ty do mnie rozmawiasz?murof_90 napisał:Dobra Jerry zrozumiałem już że w taki sposób walczysz z firmami windykacyjnymi...
w żadnym sądzie nie masz nigdy stuprocentowej pewności. kiedyś słyszałem z ust asesora komorniczego zdanie, że on za żaden wyrok, nawet jakby były nie wiadomo jak mocne kwity, to on nie dałby sobie nawet paznokcia obciąć...murof_90 napisał:Tak czy inaczej zapłacę to nie będę ryzykował, tylko dlatego że jest szansa na przedawnienie, bo tak naprawdę nie mam stuprocentowej pewności że tak się stanie.
ustalić sobie może nawet i 14689597% za godzinę. ale jest to niezgodne z prawem i sąd ograniczy do odsetek ustawowych. jeżeli zaś w umowie była mowa o odsetkach umownych, to nie mogą one przekroczyć odsetek maksymalnych tj. czterokrotności stopy lombardowej NBP, aktualnie więc dziś odsetki maks to 16% (ale w dochodzonym roszczeniu liczy się stawkę odsetek maks w poszczególnych okresach)Robilee napisał:Nie może sama sobie ustalić. Odsetki albo wynikają z umowy (też nie mogą być dowolne, bo są ustawowo ograniczone) albo są ustawowe (właśnie te 13%).
zapłać raz, to się potem od nich nie uwolnisz... jakieś niezbilansowane odetki, "inny dług", itd itp to przykłady w wachlarza FW by strzyc barany ile sę da, wszak plan strzyżenia trzeba wykonac... płacic radze tylko wóczas, jeśli prawomocnie sprawa jest przegrananekup napisał:i przez telefon zapewnili, że to koniec mojej przygody z ich firmą. Czy w to wierzyć, nie wiem, mam nadzieję, że koniec zabawy.