R
remie
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam, mam wielki problem w dniu 13.02.2010 dostałem sądowy nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym w sprawie długu wobec firmy Presco.Sprawa dotyczy telefonu wziętego na abonament w sieci Plus GSM na początku 2006roku.Telefon wzięty był na moją działalność gospodarczą która już nie istnieje.Pierwsza faktura uwzględniona na nakazie jest z dnia 11.05.2006 ostatnia z 10.08.2006 a pozew do sądu wpłynął 11.12.2009 sprawa odbyła się 21.12.2009. Przez długi czas nie mieszkałem w miejscu zameldowania i żadna korespondencja z firmy windykacyjnej do mnie nie docierała,i nie miałem z nią żadnego kontaktu,babcia mieszkająca w tym lokalu mówiła o jakichś dziwnych telefonach ale że jest osoba już w bardzo podeszłym wieku sama nie bardzo rozumiała o co chodzi.Teraz jak grom z jasnego nieba ten nakaz i nie wiem co mam zrobić od 30.12.2009 jestem osobą bezrobotna a kwota do zapłaty 2673.73 jest dla mnie nie osiągalna proszę o pomoc co mam zrobić.Czytałem że długi takie przedawniają się po 3 latach ale nie wiem czy w tym przypadku jakie pismo napisać do sądu gdzie się odwołać proszę o pomoc
!! Z góry dziękuję!!