Witam.
Presco przysłało do mnie pismo o windykacji, jednak nie miałem żadnej wiedzy o prowadzonym postępowaniu. Po rejestracji w e sądzie dowiedziałem się, że sprawa ma status "zadekretowana - nowa", jest więc czas na wszelkie reakcje. Roszczenie jest, jak najbardziej, jednak niezasadne, Cyfra plus odmówiła przyjęcia wprost swojej własności w postaci karty, wysłałem ją zatem do siedziby firmy listem poleconym. Panienka w "direct" potwierdziła odbiór, po czym poinformowała mnie, że karta ta została mi odesłana listem zwykłym. Nie mają więc potwierdzenia, czy stałem się jej posiadaczem ponownie, czy też nie. Ale nie o tym...

Zadzwoniłem do nich, i tu przestroga!!!, okazało się, że niestety nękają później telefonami z żądaniem weryfikacji danych. Proszę się nie uginać i nie dawać "weryfikować"!
Dla znękanych porada. W tej kolejności.

k:
- proszę informować, że dla bezpieczeństwa, z ostrożności procesowej, rozmowa jest nagrywana, wszelkie zaś twierdzenia nieprawdziwe będą wykorzystane w sądzie przeciwko presco, celem uzyskania odszkodowania za nękanie.
Jeśli się nie rozłączy to...
- W celu weryfikacji osoby dzwoniącej, proszę o podanie daty urodzenia i pełnego imienia i nazwiska... do znudzenia.