Witam Państwa
Niedawno otrzymałem pismo od komornika o zaniechaniu egzekucji płatności.
Najdziwniejsze jest to , że pismo datowane jest o dzień wcześniej niż data doręczenia mi pisma o wszczęciu postępowania egzekucyjnego

.
„komornik jest od ściągania kasy i nie będzie się pakował w kontrowersyjne sytuacje”.
Czy sprawa jest zamknięta?
Otóż nie.
Skierowałem również pisma wyjaśniające do firmy Presco oraz Cyfry+ z zaświadczeniem o kradzieży moich dokumentów.
Które jasno i wyraźnie wskazują iż w chwili gdy oszust posługujący się moimi dokumentami zawierał umowę z firmą cyfra+ , dokumenty te widniały w ewidencji dokumentów skradzionych.
Jakim więc cudem cyfra+ pozwoliła na zawarcie takowej umowy?!!
Dziś otrzymałem z firmy cyfra+ pismo z informacją, że otrzymali ode mnie informację o tym że ktoś sfałszował moje dane zawierając umowę i zażądali aby w ciągu 30 dni od daty otrzymania pisma przesłać im oraz firmie Presco zawiadomienie o wszczęciu postępowania w sprawie dokonania fałszerstwa.
Po otrzymaniu pierwszego pisma od komornika natychmiast zgłosiłem ten fakt na policję i założyłem sprawę o posługiwanie się przez nieznanego mi osobnika moimi danymi osobowymi.
Złożyłem również pismo odwoławcze do sądu w Lublinie w celu przekserowania tej sprawy do sądu instancji 2.
Teraz cytuje pismo z firmy Cyfra+.
„informuje, że aktualnie nie ma podstaw do anulowania zobowiązań wynikających z
Pana Umowy”
W tym wypadku wydaje mi się , że firma Canal+ popełniła jeden mały mezalians
Skoro sprawa jest nie zamknięta i otrzymali ode mnie pismo wyjaśniające , czy mogą się posługiwać określeniem „Pana Umowy” , skoro moje wyjaśnienie jasno i wyraźnie wskazuje , że nigdy z nimi umowy nie zawierałem i jest to potwierdzone przez mojego radcę prawnego.
Pytanie do Rafal_26 , bo to łebski gość.