R
rafal_26
Przyjaciel forum
- Odpowiedzi
- 16 469
Spokojnie, sąd Ci zwróci z urzędu....
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
tubimura napisał:z ta klauzulą to różnie bywa ja napisałem sgargę na klauzule i po 3 tygodniach uchylili.tydzień póżniej przyjeli sprzeciw
refio napisał:witam
Ja też miałem taki przypadek i do czynienia z firma presco. Skorzystałem z waszych porad, dziękuje wszystkim za pomoc przy poprzednim temacie o presco (ponad 1000 postów), dodatkowo skorzystałem z pomocy prawnika.
Napisałem 3 pisma:
1) zażalenie, na nadanie tytułu wykonalności do sądu -wpłaciłem 30 zł, taki jest koszt zażalenia. Generalnie jest do napisania skarga, ewentualnie zażalenie, wszystko zależy od tego kto nadał tytuł wykonalności.
2) wniosek o przywrócenie terminu do złożenia sprzeciwu - tutaj są dwie możliwości, wszystko zależy od tego jak do tego podejdzie sąd. W moim przypadku było tak, że pisma trafiały na inny adres niż adres zamieszkania i tak naprawdę, sprawa nie nabrała biegu - w tym przypadku zależy czy sąd to uwzględni i nada bieg sprawie od nowa, ewentualnie od razu przejdzie do mojego sprzeciwu i anuluje dług.
3) sprzeciw od nakazu zapłaty
Aktualnie czekam na decyzję sądu (może to trochę potrwać), aktualnie mam już egzekucję komorniczą i tak naprawdę w każdej chwili może do mnie zapukać komornik po pieniądze. Niestety będę musiał zapłacić (nic nie wskóramy u komornika, bez pisma od sądu), ale i tak będę walczył, bo dług jest niesłusznie naliczony.
Jeśli macie podobne sytuacje z "nie waszym" lub niesłusznym długiem, walczcie, bo takie firmy jak presco żyją z takiej działalności. Pamiętajcie, że macie krótki termin na napisanie pism do sądu, bo ich upływie (przekroczeniu terminu), walka z waszym długiem może okazać się ciężka i nawet przegrana - niestety takie mamy prawo.
kojot33 napisał:CANAL+ to nazawa spolki operatora Cyfry Plus. Umowy na Cyfre tez nie bylo?
Witam,
w grudniu zeszłego roku dostałam pismo od komornika w sprawie faktury z telekomunikacji sprzedanej firmie Presco. Niestety do tej pory nie wiem co to za faktura i jakim cudem była ona na mnie...
Zgodnie z sugestiami na forum złożyłam wniosek o przywrócenie terminu do e-sądu oraz sprzeciw do nakazu zapłaty ze względu na przedawnienie roszczenia. Termin został przywrócony a sprawa skierowana do mojego sądu rejonowego.
W tym tygodniu dostałam pismo z sądu o terminie rozprawy. W dokumentach jest również nowy (z nową datą 3.08.2012) pozew firmy presco, w którym tak jak poprzednio domagają się zapłaty faktury z 02.2007 oraz doręczenie odpisu sprzeciwu.