Dług w Kruku

• Autor wątku Autor wątku monia3360
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monia3360

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry chciałabym aby mi pan wytumaczył o jakiej treści napisać prożbe lub pismo do firmy kruk o anulowanie długu z góry dziekuje i pozdrawiam

Ale dlaczego firma windykacyjna mialaby pani anulowac dlug?roszczenie kruka jest niezasadne?bezpidstawne?nie miala pani takiego dlugu, ktorego zaplaty teraz dochodza?

Ps.poza tym zly dzial-to nie jest zapytanie z prawa podatkowego

monia3360 napisał:
o jakiej treści napisać prożbe lub pismo do firmy kruk o anulowanie długu
Szanowny Kruku, bardzo proszę o anulowanie moich wszystkich długów, zarówno obecnych jaki i ew. przyszłych oraz podarowanie mi nowego samochodu porsche 911, mieszkania w centrum jednego z największych polskich miast, a także przyznania dożywotniej renty w wysokości 35 tys. miesięcznie. Prośbę tę uzasadniam tym, że nie mam pieniędzy.

Odpowiedź jest na poziomie pytania, więc wszystko w porządku

Wszak pytajaca ma prawo pisac do wierzyciela (zakladam ze jest nim kruk a nie tylko dziala na.zlecenie) by anulowal, rozlozyl na raty itp. Stad uznalem ze z tym porsche to juz przesada. Moze dlatego ze mam slabosc do tej akurat marki?

HenRab napisał:
Stad uznalem ze z tym porsche to juz przesada. Moze dlatego ze mam slabosc do tej akurat marki?
To niech ona wykreśli to porsche, albo niech napisze że porsche będzie dla kolegi z forum :D

@monia3360: wygrasz sprawę w sądzie, to uzyskasz zamierzony efekt. Tyle w temacie bo na negocjacje nie masz co liczyć.

monia3360 napisał:
o jakiej treści napisać prożbe lub pismo do firmy kruk o anulowanie długu

To może ja napisze prościej - myśląc realnie nikt Ci nie anuluje długu, bo Ty pewnie też chciała byś odzyskać pożyczone komuś pieniądze, jak byś potraktowała to że osoba, której pożyczki udzieliłaś chce abyś jej podarowała te pieniądze. Oczywiście pismo napisać możesz ale to raczej zbędny trud. Możesz natomiast spytać o rozłożenie na raty itp

BlackDevil napisał:
bo Ty pewnie też chciała byś odzyskać pożyczone komuś pieniądze,
Nie sądzę, by Kruk pożyczał jej jakieś pieniądze

Robilee napisał:
Na pewno albo reprezentuje, tego kto pożyczał,
Pełnomocnika w sumie nie interesuje jak było, interesuje tylko wygrana sprawa i wynagrodzenie :)
Robilee napisał:
albo wręcz wszedł w jego prawa.
Ryzyko biznesowe. Chyba wie na co się pisze :)

amelia2013 napisał:
Pełnomocnika w sumie nie interesuje jak było, interesuje tylko wygrana sprawa i wynagrodzenie
amelia2013 napisał:
Ryzyko biznesowe. Chyba wie na co się pisze
Która z powyższych okoliczności, pozwala Ci sądzić, że Kruk zechce zrezygnować z należnych mu pieniędzy. Jeśli tak, to ja na wstępie podałem wzór pisma do Kruka, proszę korzystać.

Robilee, ja cię proszę... Kochany dałeś teraz ostro do pieca. Nie wkręcaj mnie w takie teatrzyki jak pisanie do Kruka o anulowanie długu :D
Podanie o anulowanie długu w Kruku brzmi: wnoszę o oddalenie powództwa w całości...

Powrót