Dług w lukas bank 10 lat

• Autor wątku Autor wątku Robertoclub
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dziękuje wam za pomoc i odpowiedzi po prostu nie wiem jak się za to zabrać do tego otrzymałem dzisiaj drugi list zwykły od komornika o obowiązkowym wstawieniu się do komornika w 7 dni za niewstawienie pouczenie o karze 2000 zł (art.762 kpc) co mam robić ?

a propos, wszystkich danych które potrzebuje to posiadam tylko 2 dokumenty o sprawie i to cytuje ,wezwanie do zapłaty i informacja dla dłużnika o długu na tych papierkach mam tylko kto wierzycielem i sygnaturę akt . które otrzymałem teraz po wysłaniu do komornika nowego adresu .

Robertoclub napisał:
dziękuje wam za pomoc i odpowiedzi po prostu nie wiem jak się za to zabrać do tego otrzymałem dzisiaj drugi list zwykły od komornika o obowiązkowym wstawieniu się do komornika w 7 dni za niewstawienie pouczenie o karze 2000 zł (art.762 kpc) co mam robić ?
Wstawić to możesz się w knajpie. chyba że komornik zaprasza cię na dobrą imprezkę :D

podaj kto jest wierzycielem, sygn akt (może być początek)+jaki sąd i będzie można cos poradzić co dalej

Credit Agricole Bank ,Sąd Rejonowy w Wołominie , syg.akt - Km 56333 .Dzwoniłem do radcy prawnego podpowiedział mi ze lepiej abym zadzwonił i powiedział ze nie mogę przyjechać na te wezwanie każdy co innego mówi sam nie wiem co mam robić pisać list z informacja iż się nie stawie na zawiadomienie .

Ostatnia edycja:
marian.pazdzioch napisał:
Wstawić to możesz się w knajpie. chyba że komornik zaprasza cię na dobrą imprezkę :D

ale błędy robię ciekawe ale dzięki za podpowiedz :D :beer:

jaki jest tytuł wykonawczy? BTE, nakaz zapłaty itp? data tytułu?

przepraszam gdzie to wyczytać ?

pisze : o egzekucję świadczeń pieniężnych

nie o co, tylko na jakiej podstawie. przeczytaj całość. jest napisane - działajać na podstawie tytułu wykonawczego itd. właśnie o to jaki to tytuł tutaj chodzi, datę itd

jaki jest tytuł wykonawczy? BTE, nakaz zapłaty itp? data tytułu?

Pisze ponownie ja nie mam żadnych pism na których byłyby takowe dane żadnych dat nie mam żadnych BTE ,pisze tylko kwota odsetki ,koszty sadowe, koszty egzekucji i rachunek do wpłacenia .

nie o co, tylko na jakiej podstawie. przeczytaj całość. jest napisane - działajać na podstawie tytułu wykonawczego itd. właśnie o to jaki to tytuł tutaj chodzi, datę itd
jest tylko ze na podstawie przepisu art.814 kpc może zarządzić otworzenie mieszkania w asyście Policji również podczas nieobecności dluznika.

Robertoclub napisał:

czytaj co napisałem pismo do komornika z art 830 jeśli są spełnione warunki oraz, że prosisz o pouczenie w sprawie zgodnie z tymi nowymi przepisami i dlatego tez "nie widzisz" potrzeby stawiania się i składania wyjaśnień /bo są w piśmie/.

Poza tym zadzwoń do niego to się dowiesz o numer sprawy i jaki tytuł - to co pyta Paździoch.... /ta sygnatura Km 56333 - to sygnatura sprawy u komornika a Paździoch chce wiedzieć jak wyglądał nakaz zapłaty na podstawie której komornik podjął działania/

Paździoch chłopak nie ma żadnego dokumentu :) najprawdopodobniej dostał kartkę na której jest tylko napisane proszę się stawić w terminie 7 dni bo jak nie to ślusarz rozwali drzwi i dostaniesz karę 2000zł.

telefon i pismo załatwi sprawę stawiennictwa i przy okazji dowie się co to z i kiedy zapadł wyrok....
- a potem tel do sądu aby uzyskac kolejne informacje i złożyć pisma z faq :)

Ostatnia edycja:
dziękuje za wszystko ,mam prośbę odpiszcie co mam mówić jak zadzwonię do komornika ostatnio nasza rozmowa zakończyła się nie miło więc na pewno będzie dążył do (zlania) mnie i mojego przyjazdu a tych danych i tak nie poda przez telefon ,co mam mu powiedzieć ze nie przyjadę a po drugie czy czasem on nie chce potwierdzić sobie adresu mojego skoro odpowiem na list zwykły ?

Co mówić - a co ja jasnowidz???
kto ma dług ten powinien się bronic - dzwonisz i pytasz się na jakiej podstawie egzekwuje należność pytasz się o nakaz numer sprawy jaki sąd wydał i inne w zależności od sytuacji. Mając numer sprawy dzwonisz do sądu

Nie chce potwierdzić adresu :) oj człowieku rozbawiasz nie tylko mnie. jak już Cie namierzył to tak zostanie ... wyśle pismo do urzędu skarbowego, ZUS itd. I nie potrzebuje żadnego potwierdzenia..... w postaci Twojego listu....

ferdek125 napisał:
Co mówić - a co ja jasnowidz???
kto ma dług ten powinien się bronic - dzwonisz i pytasz się na jakiej podstawie egzekwuje należność pytasz się o nakaz numer sprawy jaki sąd wydał i inne w zależności od sytuacji. Mając numer sprawy dzwonisz do sądu

Nie chce potwierdzić adresu :) oj człowieku rozbawiasz nie tylko mnie. jak już Cie namierzył to tak zostanie ... wyśle pismo do urzędu skarbowego, ZUS itd. I nie potrzebuje żadnego potwierdzenia..... w postaci Twojego listu....

Dziękuje nie chodzi mi o jasnowidzów tylko czy mam jakieś prawo aby mówić że się nie stawie na te pismo w 7 dni .

Witam ponownie więc tak -nie jest to takie proste komornik nawet nie chciał rozmawiać przyjechać 7 dni i koniec jak nie to kara co do numeru podał mi bank online wd00 itd. i tylko mowa o wpłaceniu i koniec .

To pojedź i dowiesz się na miejscu wszystkiego

zadzwon jutro, porozmawiaj z sekretarka, wyciagnij dane

takim układzie pismo... z art 830 żądniem przesłania kopii dokumentów na podstawie których działa, pouczenia itp.
/jak napiszesz że żadasz wstrzymania egzekucji z art 830 to bedzie miał zgryz - no chyba że wypracowali jakieś obejście.../

I czekać na odpowiedź.

Można dalej próbować dzwonić wysłać maila - a jak nie pomoże to pojechać.....

Bardzo dziękuje ferdek125 właśnie o to mi chodzi nie mam kasy żeby nawet jechać a tym bardziej ze jestem nerwowy a tam siedzi jakiś dzieciak w sekretariacie i mógłbym sobie biedy narobić ,czyli mam wysłać cytuje: proszę o przesłanie kopi dokumentów na podstawie których działa ,pouczenia z art.830 tak ?

Powrót