K
kocuraga87
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Witam. Moja sprawa w skrócie wygląda następująco. Komornik od kilku lat prowadzi bezskuteczne postępowanie egzekucyjne w sprawie dłużnika alimentacyjnego, który uchyla się na wszystkie strony od płacenia na syna. "Dłużnik nigdzie nie pracuje, nie jest bezrobotny, nie jest zarejestrowany w UP, nie figuruje w ZUS, nie rozlicza się w US, nie posiada pojazdów mechanicznych ani nieruchomości i nie kontaktuje się z kancelarią. Według informacji uzyskanych przez komornika w miejscu zamieszkania utrzymujesię on z prac podejmowanych na czarno oraz korzystając z pomocy matki"- tak mi napisano. Natomiast z moich informacji wynika, że pracował za granicą a teraz chyba nawet "siedzi" albo już nie bo wujek go wyciągnął z tarapatów jak zwykle. On ma przeszłość kryminalną i sprawy ciągną sie za nim do dzisiaj. Ma też wujka Sędziego, który zawsze go wyciąga z tarapatów. Z moich informacji wynika, że jest on "teoretycznym" spadkobiercą udział w mieszkaniu oraz nieruchomości niezabudowanej. "Teoretcznym" ponieważ spadek po nie żyjącym ojcu nie został ujawniony do dnia dzisiejszego. Komornik mówi, że kancelaria nie może nikogo zmusić do ujawnienia spadku. Czy to prawda? Ewentualnie mam napisać posmo do sądu o wyjawienie majątku przez dłużnika. Przecież on nie zezna przed sądem że jest spadkobiercą jakiś nieruchomości ale nie ujawnia spadku bo ma długi!? Pomocy. Co robić w tak bezndziejnej sprawie?