C
cholsze
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam,
Mam następujący problem z doręczeniem nakazu zapłaty dłużnikowi:
Sąd wydał nakaz zapłaty w sprawie przeciwko mojemu dłużnikowi, ale
nie doręczył go gdyż zanim zwrotka o podójnym awizowaniu wróciła do sądu
dłużnik poinformował sad mailowo o zmianie adresu, podając jednocześnie nowy.
Sąd wysłał nakaz zapłaty na nowy adres podany przez dłużnika.
Faktycznie w CEIDG jest zmiana adresu na ten podany przez dłużnika, problem polega na tym, że doręczyciel ipostu wskazał wskazał przy ponownym doręczeniu że nie można doręczyć przesyłki gdyż adres jest niekompletny, to znaczy brak jest numeru lokalu. Faktycznie dłużnik wskazał tylko numer domu,
podobnie w CEIDG. Podobno przez adnotację doręczyciela nie będzie skuteczny wniosek o doręczenie zastępcze w trybie 139 par 5, ale przecież to dłużnik sam wskazał taki adres. Czy mogę w tej sytuacji wymusić by sąd uznał nakaz apłaty za doręczony?
Mam następujący problem z doręczeniem nakazu zapłaty dłużnikowi:
Sąd wydał nakaz zapłaty w sprawie przeciwko mojemu dłużnikowi, ale
nie doręczył go gdyż zanim zwrotka o podójnym awizowaniu wróciła do sądu
dłużnik poinformował sad mailowo o zmianie adresu, podając jednocześnie nowy.
Sąd wysłał nakaz zapłaty na nowy adres podany przez dłużnika.
Faktycznie w CEIDG jest zmiana adresu na ten podany przez dłużnika, problem polega na tym, że doręczyciel ipostu wskazał wskazał przy ponownym doręczeniu że nie można doręczyć przesyłki gdyż adres jest niekompletny, to znaczy brak jest numeru lokalu. Faktycznie dłużnik wskazał tylko numer domu,
podobnie w CEIDG. Podobno przez adnotację doręczyciela nie będzie skuteczny wniosek o doręczenie zastępcze w trybie 139 par 5, ale przecież to dłużnik sam wskazał taki adres. Czy mogę w tej sytuacji wymusić by sąd uznał nakaz apłaty za doręczony?