doładowanie konta

• Autor wątku Autor wątku KasiaGdanska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

KasiaGdanska

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam, mam problem. Otóż kilka dni temu ktoś doładował mi konto na 100 zł. Nie wiem kto, dzisiaj wydzwania do mnie Pan żeby mu oddać pieniądze bo zgłosi sprawę na policję. Nie mam akurat gotówki, nie prosiłam się o nic i nie mam zamiaru nic oddawać. Czy mogę sprawdzić kto mi doładował to konto ?

w takim razie to chyba tylko reklamacja do operatora z prośbą, żeby sobie zabrali to doładowanie :)

w żadnym razie niczego nie zwracaj temu panu, po prostu pisemna reklamacja do operatora

A czy da się namierzyć kto mi doładował konto jeśli pójdę na policję?

Ten Pan staje się wulgarny i namolny. Żąda żebym mu wpłaciła pieniądze na konto...

Zależy co chciałabyś osiągnąć.
Mieć święty spokój, czy dochodzić swoich praw na policji, u operatora.
Można i tak i tak.
Wybór należy do Ciebie.

KasiaGdanska napisał:
Ten Pan staje się wulgarny i namolny.

Niech pan złoży reklamację u operatora konta. Operator sobie to potwierdzi u Ciebie i ... może pan dostanie kasę.

nie ma prawa nic od ciebie żądać, złóż pisemną reklamację u operatora, gdyby operator kombinował, że nie może nic zrobić, albo kazał tobie doładować konto tego pana, to zgłoś sprawę w Federacji Konsumentów, a jeśli pan faktycznie się nie uspokoi to zgłoś go na policję, nie odpowiadasz za to, że jemu się coś pomyliło

No chyba zgłoszę to po nowym roku bo padają różne dziwne słowa. Czy policja namierzy skąd było doładowanie? ( bo nie wstukiwałam żadnego kodu )

KasiaGdanska napisał:
Czy policja namierzy skąd było doładowanie?
Dlaczego uporczywie chcesz angażować w to policję?
To, że ktoś doładował Tobie konto nie jest przestępstwem!

KasiaGdanska napisał:
bo padają różne dziwne słowa

a Ty jakbyś posłała nie wiadomo dokąd doładowanie o takim nominale to byś nie używała różnych dziwnych słów ?

Pan nazywa mnie naciągaczką i złodziejką bo napisałam mu że żadnych przelewów nie będę robić gdyż o nic nie prosiłam.

Principium napisał:
a Ty jakbyś posłała nie wiadomo dokąd doładowanie o takim nominale to byś nie używała różnych dziwnych słów ?
no ja raczej nie!
Mój błąd, przeoczenie, wklepanie jednej złej cyferki.
Przeprosiłbym i poprosiłbym grzecznie o zwrot.

Napiszę facetowi żeby zwrócił się do operatora sieci, ja nie będę mu nic oddawać bo nie prosiłam o nic. Zresztą mam darmowe minuty na 2 numery i rzadko doładowuję konto.
Napiszę mu że nie życzę sobie kontaktów żadnych z jego strony. Chyba nie ostro a konkretnie?

KasiaGdanska napisał:
naciągaczką, złodziejką

jedyne z kodeksu co Ci może zarzucić to przywłaszczenie

KasiaGdanska napisał:
ja nie będę mu nic oddawać bo nie prosiłam o nic
ale "znalazłaś" cudzą "rzecz" w swoim telefonie
to trzeba oddać

Ostatnia edycja:
to trochę dziwne, bo powinnaś mieś sms z informacją z skąd nastąpiło doładowanie

Principium napisał:
ale "znalazłaś" cudzą "rzecz" w swoim telefonie
to trzeba oddać

dlatego trzeba koniecznie złożyć pisemną reklamację u operatora i oczywiście nie wydzwonić tych 100zł

i nie masz absolutnie obowiązku wysłuchiwać tekstów tego pana, najlepiej nagraj je, żeby był dowód w razie czego, poinformuj go zwięźle o podjętych przez ciebie krokach (reklamacja) i powiedz, żeby uprzejmie sam złożył reklamację, a nie nękał ciebie telefonami

czasem zdarzają się różne dziwne historie, jakiś błąd w systemie i dziwne doładowania z tego tytułu, istnieje choć zapewne niewielka szansa na to, że jakiś cwaniaczek chce z tego skorzystać, dlatego w żadnym razie nie oddawaj mu pieniędzy

Ostatnia edycja:
Tylko dlaczego ja mam się tym zajmować i zwracać? Niech ten koleś sobie pisze i niech operator sobie weźmie

KasiaGdanska napisał:
Tylko dlaczego ja mam się tym zajmować i zwracać? Niech ten koleś sobie pisze i niech operator sobie weźmie

no tu akurat nie masz racji, ty powinnaś poinformować operatora o nienależnych środkach na twoim koncie, nie masz również prawa ich wykorzystać

ale oczywiście zrobisz jak uważasz

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót