Doprowadzenie do zk a posiedzenie w sprawie SDE

• Autor wątku Autor wątku Marcinzgr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marcinzgr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam takie pytanie dostalem 8 pazdziernika bilet na 16 października,na 10msc. zlozylem odrazu 8.10 wniosek o sde i wniosek o wstrzymanie wykonanie kary. Wniosek o sde szybko zaczeli rozpratrywac przyjechali do domu na pomiary byl w domu kurator, pytalem go czy mam sie stawic tego 16 on powiedział spokoknie niech pan czeka na wyznaczenie posiedzenia. Codziennie dzwonilem do sadu gdzie wyslalem wniosek o wstrzymanie wykonania kary zeby go szybciej rozpatrzyli ale tak nie mila pani w sekreteriacie byla ze nie moglem sie nic od niej dowiedziec. Wkoncu do dzis 15.11 nie stawilem sie. W piatek 9.11 dowiedzialem sie ze wniosek o wstrzymanie kary nie zostal zatwierdzony i ze jest nakaz doprowadzenia i mieli go wyslac 12.11. Posiedzenie w sadzie penitencjarnym mam wyznaczone na 21.11. Pytanie moje co mam zrobic czekac az po mnie przyjda i doprowadza do zk i wtedy nie wiadomo koedy odbedzie sie posiedzenie w zk w tej sprawie czy czekac do tego 21.11 i osobiscie stawic sie w sadzie. Tylko pytanie jak sad zareaguje na to ze nie stawilem sie. Prosze o jakas rade. Pozdrawiam

Jak to jak zareaguje? "Skazany lekceważy sobie postanowienia sądu, mimo wyroku nadal ignoruje prawo". Zza krat też można wyjść na SDE.

Od 16.11 powinienes siedziec skoro wniosek nie został rozpczony

Powrót