Dostałem mandat za dosłownie nic POMOCY

• Autor wątku Autor wątku dodo1988l
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dodo1988l

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam
Wczoraj miałem taką sytuację, że na drodze jedno kierunkowej przedemna jechał radiowóz,dojechał max. do lewej strony i stoi, stoi okolo 10 sekund stał, a był znak STOP, ja tez stanąłem na znaku STOP i ominałem go, potem nagle on pognał za mną , zajechał za mna na parking bez zadnych sygnalizacji świetlnych stanął koło mnie na parkingu i trabi, w koncu wysiadłem z auta podszedłem pod radiowóz, a on na mnie z buzia ze jeżdze na gówniarz, i drze sie o dokumenty, i że zabiera mi prawko.....bo radiowozu nie mozna w zadnym miejscu wyprzedzac, i ze sie nie zastosowałem do znaku stop, ale przeciez stanąłem, musiałem skoro policja staneła, to ja jak mógłbym nie stanąc, w czsie rozmowy darł sie tak głośno na mnie że ludzie stali w koło i mysleli że jakiegos złodzieja złapali, w końcy dał mi 400zł mandatu i 6 pkt. i nie wiem co robić,przeciez jak cos złego zrobiłem to powinien odrazu mnie zatrzymać i włączyc koguty a nie po cichu jechac za mną około 200m i potem dziwnie trąbić i wywijac rękoma.......POMÓŻCIE mi bo nie wiem co zrobić...odgrażał sie mi że jak cos mi nie pasuje to da 1000zł mandatu za cwaniactwo na jezdni, jechalem z kumplem i jako swiadek sam potwierdzi ze nic niezrobiłem.....i jeszcze na koniec powiedzial ze bedzie mnie miał na oku.......

tak przyjolm bo nie mialem wyjscia :-)

I owszem, miałeś wyjście - nie przyjmować. A tak...po zawodach.

A za co konkretnie ten mandat bo chyba nie za omijanie stojącego radiowozu

No wlasnie, na tym swistku jest napisane wykroczenie za ktore zostales ukarany.

art.97 i 98 KW tak mi napisał,

Pomóżcie mi napisać odwołanie mandatu bo mam taka możliwość, bo dziś byłem w sądzie grodzkim

Powrót