Drobna kradziez w niemczech

• Autor wątku Autor wątku daniel66
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ziena22 napisał:
keissa napisał:
Napwno trzeba teraz czekac.Tylko nie wiadomo jak długo.Najwazniejsze żeby nigdy tego już nie robic.Mowie to z własnego doświadczenia bo nie dość ze szkoda pieniędzy to wstyd i nerwy takie ze spac po nocach nie można.[/QUO

Nerwy ogromne czekam nadal

ba30 06:19 Dzisiaj
Witam i proszę o pomoc, radę otóż wczoraj byłam na zakupach w niemieckim kaufladzie i jak to ja wchodząc do sklepu nie wzięłam wózka bo po co parę rzeczy kupuje. Ale nim doszłam do kasy trochę się uzbierło a ręce tylko dwie więc włożyłem do torebki rzeczy i poszłam do kasy tam oczywiście wyciągam rzeczy zapłaciłam rachunek. Na spokojnie weszłam do kolejnego sklepu jestem w kabinie mierze spodnie a po wyjściu zaczepiaja mnie dwie Panie mówiąc że coś ukradłam mówię (moim słabym językiem niemieckim) że nie wiem o co chodzi i zaczynają mi torebkę przeszukiwać wyciągają wszystko i okazało się że zapomniałam wyciągnąć błyszczyk (kosztował 5,99) tłumacze im że to pomyłka że zaraz zapłacę nie wzięłam tego specjalnie miałam w torebce również inne kosmetyki (z dobrych marek np dior więc mówię że stać mnie na ten błyszczyk) oczywiście nie chciały mnie słuchać powtarzając że ukradłam zabrały mnie do biura i zaczynają pisać protokół gdy już zostałam spisana kazali podpisać albo wezwia policje więc podpisalam dostałam do zapłaty 100€ lecz ze względu iż nie miałam pieniądzy w gotówce przy sobie mam do dwóch dni donieść pieniądze oraz zakaz przychodzenia do sklepu na rok. Po tym wszystkim Pani zadzwoniła na policje nie przyjechali a mogłam wyjść z tego co zrozumiałam to mam czekać na jakieś dokumenty z policji. Strasznie się boje nie wiem co robić nie śpię nie jem Masakra!!! I nie powiedziałam mężowi. Chciałbym prosić o informacje co teraz ze mną będzie za własną głupotę zapłaciłam straszny wstyd a chciałam jeszcze dodać iż na koniec spisywania zadano mi pytanie czy się przyznaje odpowiedzialam że nie bo do czego nie zrobiłam tego specjalnie nigdy nic nie ukradłam!!! Pomocy

Złapanie na kradzieży w Niemczech ale ucieczka przed wezwaniem policji
Witam. Bardzo jest mi głupio. Ale dziś zostałam przyłapana na kradzieży w drogerii w Niemczech na próbie wyniesienia perfum za 35e. Kiedy Pani powiedziała ze wzywa policję wykorzystałam moment i wybiegłam ze sklepu bez tych perfum i udało mi się uciec. Moje pytanie czy policja na podstawie mojego zdjęcia z komety bo żadnych danych nie podałam czy może mnie znaleźć? I co mi grozi?
Dodam ze nie wiem czy została wezwana policja czy nie. Jest możliwe ze nie zadzwonili po nią? A jak tak to co teraz? Mogą mnie np zobaczyć na ulicy i zatrzymać?

Powrót