S
sejang
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 24
Oglądałem dziś program o Dronach dla niewiedzących są to bezzałogowe statki latające, akurat program w TV pokazywał ich wykorzystywane w armii USA. Przypomniało mi się że na Allegro można kupić takie zminiaturyzowane zabawki wyposażone w kamerkę sterowane tabletem bądź smartfonem. Jeszcze żadnego nie widziałem w okolicy ale zastanawiam się czysto teoretycznie czy gdyby coś takiego latało mi nad głową na terenie mojej działki i filmowało bez mojej zgody jak np. opalam się ja albo żonka to czy miał bym prawo to zniszczyć cisnąć sandałem bądź zestrzelić np. z wiatrówki ?
Czy muszę wcześniej ostrzegać ...Drona? machać rękoma dając do zrozumienia by opuścił teren ?
Parrot AR.Drone Range Test in the NCIX Parking Lot Linus Tech Tips - YouTube
Pytam na przyszłość bo u nas dziwne prawo jest. Dziś ogranicza popularność tych urządzeń cena a zasięg sieć wifi ...ale za 2 - 3 lata , kto wie - może będzie to jeden z popularniejszych prezentów komunijnych
Ponoć w USA takie urządzenia już są testowane do dostawy poczty i paczek.
Jeśli pomyliłem kategorię to przepraszam :beer:
Parrot AR.Drone Range Test in the NCIX Parking Lot Linus Tech Tips - YouTube
Pytam na przyszłość bo u nas dziwne prawo jest. Dziś ogranicza popularność tych urządzeń cena a zasięg sieć wifi ...ale za 2 - 3 lata , kto wie - może będzie to jeden z popularniejszych prezentów komunijnych
Jeśli pomyliłem kategorię to przepraszam :beer:
Ostatnia edycja: