DT partners zadłużenie Telekomunikacyjne Internet dawne ASter city

• Autor wątku Autor wątku EmiL001
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dowodem jest data powstania roszczenia. Podaj więc to samo co oni - wypisz faktury, włącznie z datami, czym udowodnisz, że jest przedawnione. W sumie nic poza przedawnieniem przecież nie zarzucasz.

Syphar napisał:
Dowodem jest data powstania roszczenia. Podaj więc to samo co oni - wypisz faktury, włącznie z datami, czym udowodnisz, że jest przedawnione. W sumie nic poza przedawnieniem przecież nie zarzucasz.
Przecież on żadnych wniosków dowodowych nie powołuje. On tylko odnosi się do dowodów i twierdzeń powoda

Witam, ja tez mam z nimi kłopot. Termin płatności ostatniej faktury, noty minął 30-11-2012. Udało im sie wyciągnąć ode mnie 50pln w grudniu. Nie zgadzałem sie na żadna ugodę co cały czas mi wmawiają. powiedziałem ze chce mieć warunki ugody na mailu wtedy sie określę. W odpowiedzi usłyszałem że oni takich praktyk nie stosują. Teraz straszą mnie pozwem. Czy dalej mogę sie odwołać z tytułu przedawnienia?

Oczywiście że tak. A że data jakiejś noty jest na 30-11-2012, wcale nie oznacza że taka miała być, i w ogóle jakaś nota miała być.

amelia2013 napisał:
Oczywiście że tak. A że data jakiejś noty jest na 30-11-2012, wcale nie oznacza że taka miała być, i w ogóle jakaś nota miała być.

Dziękuję za odpowiedz. Czyli ta grudniowa wpłata 50pln nic nie zmienia dopóki żadna ugoda nie została z nimi zawarta?
Przesłali mi ugodę na maila. Nie przyjmę i czekac na sadowy nakaz zapłaty od którego sie odwołam. Dobrze rozumuję?

Powrót