M
Milena0904
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
W 2009 roku,wziełam kredyt na samochód w banku PNB PARIBAS.Był on spłacany do momentu kiedy,moje dochody się zmieniły.Od tamtego czsu nie spłacałam kredytu.Na początku dostawałam pisma od banku,później przejął sprawę komornik,były rozmowy na temat spłat w ratach po 300 zł,komornik zgodził sie na to,w momencie kiedy chciałam wpłacić pierwszą ratę,zadzwoniłam do tego komornika,który prowadził moją sprawe,o to aby mi podał dane do przelewu,wtedy powiedział mi,że mam nic nie wpłacać bo sparwa została umorzona ze względu na nieściągalność.Po jakim czasie dostałam,pismo z firmy DTLEX o tym,ze oni przejęli mój dług.W jaki sposób mogła przejąć to ta właśnie firma,skoro komornik nie był w stanie tego sciągnąć. Czy firma DTLEX ma prawo przyjść do miejsca zamieszkania i zabrać samochód na,który był kredyt? Czy mają takie prawo? Dziś PAN z owej firmy zadzwonił i powiedział,ze jeżeli nie wskaże mu miejsca pobytu auta,to zgłosi na policję żę przetrzymuję pojazd który nie należy do mnie. Jeżeli dobrze się orientuję,to aby zabrać jakąkolwiek rzecz, firma powinna mieć nakaz sądowy wydania pojazdu. A czegoś takiego nie otrzymałam :what: