Dualizm " Ludzi Prawa" ?

• Autor wątku Autor wątku Kamil Kowal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kamil Kowal

Użytkownik
Odpowiedzi
177
Na tym forum stanowczo zabrania się udzielania rad jak uniknąć odpowiedzialności, jak nie spłacać długów i wogóle, jak lawirować pośród pargrafów.

Jak się domyślam, za fachowymi odpowiedziami najczęściej stoją prawnicy , być może przyszli prawnicy.

Dziwi mnie to oburzenie " ludzi prawa ", wręcz napiętnowanie, ludzi którzy coś napiszą z w/w, w dobrej wierze, chcąc doradzić drogę wyjścia pytającemu na forum nieszczęśnikowi.

Dlaczego mnie to dziwi ? Bo mocno kontrastuje z tzw. realem, gdzie " ci sami " prawnicy, jakże często " stają na głowie " by wybronić klienta lub chociaż mocno mu obniżyć grożący wyrok... tymi samymymi sposobami, które tutaj tak bardzo są piętnowane...

Gratuluję dobrego samopoczucia panowie prawnicy...

Kamil Kowal napisał:
Dlaczego mnie to dziwi ? Bo mocno kontrastuje z tzw. realem, gdzie " ci sami " prawnicy, jakże często " stają na głowie " by wybronić klienta lub chociaż mocno mu obniżyć grożący wyrok... tymi samymymi sposobami, które tutaj tak bardzo są piętnowane...

A skąd wiesz, że ci sami? Masz dostęp do danych osobowych użytkowników forum?

Kamil Kowal napisał:

A może po prostu Ty masz złe doświadczenia z prawnikami "w realu" i wydaje Ci się że wszyscy są hipokrytami?

Napisałem w " " " Ci sami prawnicy ". Chodzi mi o grupę zawodową.

I , to nie ja mam " złe doświadczenia " , ale takie są " zdania społeczne " oraz wyniki różnorodnych sondaży.... a może państwo żyjecie w innej Polsce aniżeli ja... ?

Co tam panie Bartata ? Bierze chętka na zbanowanie mojej skromnej osoby? Chętka może i jest , ale powodu jak na razie brakuje... - Jakiej powagi pan sobie życzy ? Chodzi panu o unikanie trudnych tematów ?

To proszę o dopisek: Zabrania się poruszania Trudnych Tematów wzg. Niewygodnych
" dla nas ".

Otwarto publiczne forum i każdy kto nie łamie regulaminu , ma tutaj prawo przebywać i wyrażać swoje , zgodne z regulaminem :-) zdanie.

O wolności słowa, głoszeniu poglądów nie będę wspominał bo panowie powinni znać te formułki na pamięć.

Miłego wieczoru / i reszty życia / życzę. Zwłaszcza, że " dobre czasy " dla wielu, już się kończą a i świadomość ludzka niebywale wzrasta, wręcz, z dnia na dzień, chciałoby się rzec...:-D

I , to nie ja mam " złe doświadczenia " , ale takie są " zdania społeczne " oraz wyniki różnorodnych sondaży.... a może państwo żyjecie w innej Polsce aniżeli ja... ?

Z pewnego sondażu robionego jakiś czas temu w USA wynika, że kilkanaście procent Amerykanów wierzy, że Elvis nadal żyje...

Nie. Dla Pana Dobra.

Mojego zresztą też...

Kamil Kowal napisał:

Drogi Panie, czyli sam Pan nie wie jak to naprawdę jest, a jedynie bazuje na zasłyszanych w telewizji/od znajomych informacjach? Proszę wybaczyć porównanie, ale to tak jakbym pisał że kotlet schabowy musi być zły bo tak napisali w gazecie (chociaż sam nie próbowałem).

a priori , nie jestem zbyt uczony i mogę źle dobrać słowo , ale wydaje mi się , że jest pan dobrym Kazuistą a może Erystykiem , sofistycznym ?

To chyba dobrze, jeśli chodzi o prawnika...

Panie Kowal..a zgoda Administracji na adres strony w profilu jest? :cool:

tik..tak..tik..tak...

Arekso: Dla pana to zrobię:

Niniejszym oznajmiam , że " Wszystkie Kotlety Schabowe są DOBRE !".

Nawiasem mówiąc, znam zgniliznę z " pierwszej ręki " i nie mam na myśli jedynego , odosobnionego przypadku... Proszę sobie darować teraz teksty w stylu: To trzeba zgłaszać tu i tam a nie siać plotki itp.

Już rzekłem: Widocznie panowie żyjecie w innym kraju, albo....:-D , możliwości jest wiele 8)

A profil jednak mówi co innego 8)
Toż to złamanie Regulaminu ojej...

Jako że każdy jest "Kowalem" swojego losu

1049316982szkolesnajpzoomm24.jpeg

i przedpole oczyszczone 8)

Powrót