Dyskoteka szkolna

• Autor wątku Autor wątku rysik74
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rysik74

Użytkownik
Odpowiedzi
52
Witam
Mam takie pytanie, moją 13 letnią córkę spotkała bardzo niemiła sytuacja. Razem z koleżanką poszła na dyskotekę szkolną, z tym , że nie była uczennicą tej szkoły , tylko ta jej koleżanka , której córka towarzyszyła. Została wpuszczona normalnie, nie wiedziała ze nie może wejść. Kiedy po kilkunastu minutach chciała wyjść do domu okazało się ze nie może bo drzwi są zamknięte i nauczyciel nie chce jej wypuścić jeśli nie przyjedzie rodzic. Bardzo mnie to zdziwiło , że została wpuszczona w ogóle, bo ja nie wyraziłam zgody. Czy ta szkoła mogła tak postąpić, gdzie interweniować, dla mnie było to w pewnym sensie ograniczenie wolności córki. Czy się mylę?

Drzwi nie powinny być zamknięte,przy drzwiach najczęściej stoi Pani woźna i pilnuje żeby nikt nie wyszedł, jeżeli poszła na szkolną dyskotekę,wtedy jest pod opieką szkoły, więc gdyby wyszła ze szkoły poszła pić alkohol i wróciła pijana do domu to później by Pani miała pretensje do nauczycieli że nie potrafią zapanować nad zabawą.

bombeloooo napisał:
Drzwi nie powinny być zamknięte,przy drzwiach najczęściej stoi Pani woźna i pilnuje żeby nikt nie wyszedł, jeżeli poszła na szkolną dyskotekę,wtedy jest pod opieką szkoły, więc gdyby wyszła ze szkoły poszła pić alkohol i wróciła pijana do domu to później by Pani miała pretensje do nauczycieli że nie potrafią zapanować nad zabawą.
Woźna nie ma prawa uniemożliwić nikomu wyjścia, gdyż nie ma do tego podstawy prawnej. Art. 52 Konstytucji zapewnia każdemu wolność poruszania się po terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.

Oczywiście że ma do tego prawo jeżeli dziecko chcę wyjść samo,po godzinie 21/22 z dyskoteki raczej powinna odebrać ją osoba dorosła, zresztą co ja tam wiem ja dopiero mam 20 lat, więc jak w gimnazjum na dyskotece drzwi zamykali to się wychodziło oknem w łazience, do sklepu do pijaczka czy kupi setkę i później pukanie do drzwi proszę mnie wpuścić bo drabiny pod oknem nie ma 😅😂😂😂

kxox napisał:
Woźna nie ma prawa uniemożliwić nikomu wyjścia, gdyż nie ma do tego podstawy prawnej. Art. 52 Konstytucji zapewnia każdemu wolność poruszania się po terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
:D:lol::D

Powrót