C
ciassteczkowa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Witajcie, w listopadzie otrzymałam pieniądze na rozpoczęcie działalności gospodarczej z UP. Od tamtej pory bardzo powoli się rozwijam, koszty są bardzo wysokie stąd moje pytanie. Biorąc pod uwagę że jest to handel internetowy to czy mogę wyjechać do Anglii (przeprowadzić się na jakiś czas) wyszukać tam hurtowników, skupować tam towar, wystawiać przez internet towar oraz sprzedawać?? i w między czasie pracować jeszcze tam zarobkowo? pytam ponieważ nie chcę zawieszać działalności ponieważ chciałabym tu wrócic i dalej prowadzić tą działalność. Czy istnieją podobne formy zatrudnienia w Anglii jak u nas zlecenie i dzieło? Czy mimo ze nie będę miała umowy o pracę tam a płaciła ubezpieczenie w UK i tutaj w polsce to czy tutaj w Polsce potraktują to jak zatrudnienie o pracę? Pytam was prawników ponieważ od paru dni dzwonię po Urzędach i codziennie otrzymuję inne odpowiedzi (kompetencje urzędników), ponieważ każdy inaczej interpretuje przepisy. Jestem skołowana, nie chcę obchodzic prawa, i nigdy nie robię nic na ryzyko. Jeżeli nie będę mogła pojechać tam prowadząc tu działalność (zatrudniłabym tutaj kogoś) żeby nie zwracać środków to nie pojadę za granicę.
I jeszcze jedna sprawa pytanie, 6 stycznia wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem zawału, mam chore serce, najprawdopodobniej będę potrzebowała operacji, jak to się ma do działalności gospodarczej??
I jeszcze jedna sprawa pytanie, 6 stycznia wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem zawału, mam chore serce, najprawdopodobniej będę potrzebowała operacji, jak to się ma do działalności gospodarczej??