S
Sylvia007
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
witam! mam problem z pewnym kazusem, Otoz pewien X nazwijmy go Wojtek zostal skazany wyrokiem sadu za nekanie np, w postaci nie dopuszczania tej osoby, która składa pozew o nękanie w postaci nie dopuszczania do pomieszczeń gospodarczych we wspolnocie Ten kto oskarzal byla pani Y nazwijmy ja Krystyna. sad uzasadaniajac swoj wyrok oparl sie glownie na zezaniach pani Krystyny i swiadka Z nazwijmy go Pawel. Więcej świadków nie było. Pawel wczesniej zlozyl donos (wraz z pania krystyną, ktora go osobiscie zawiozla na policje) Na pana Wojtka, ze neka pania Krystynę. w sadzie Swiadek Pawel mowil, ze Pan Wojtek pani Krystyny nie nekal nigdy czyli zawsze do wszystkich pomieszczen ja dopuszczal. sad dal wiare zeznaniom na policji(a nie zeznaniom przed sądem) i zeznaniom panii Krystyny. Wyrokiem byla zaplata jakiejs kwoty. Po 7 miesiacach pani Krystyna zlozyla pozew na pana Pawla, ze skladal falszywe zeznania w sadzie. zostal skazany na zaplcaenie jakiejs kowty. czy w zwiazku z tym pan Wojtek moze ubiegac sie o cokolwiek w zwiazku, ze swoja sprawa skoro Pawel byl swiadkiem skladajacym falszywe zeznania czyli jest on niewiarygodny, ??? Nie wiem jakaś możliwosc wszczęcia postępowania???