M
martinuz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Szanowni użytkownicy
Dzisiejszego dnia dostałem mail od działu windykacji firmy Centrumkurierskie.pl takiej treści:
Czy jakieś podstawy prawne, żebym musiał to zapłacić? Proszę zwrócić uwagę kiedy zlecenie było wykonane, oraz na to że wagę deklarowaną podałem wyższą niż faktycznie, więc to chyba oni powinni mi zwrócić różnicę?
Teraz spojrzałem, że po opiniach w internecie to są naciągacze, ale nie chcę znaleźć się w rejestrze dłużników. Tu nie chodzi o kwotę, tylko o zasady.
Proszę o pomoc, pozdrawiam.
Dzisiejszego dnia dostałem mail od działu windykacji firmy Centrumkurierskie.pl takiej treści:
Szanowni Państwo,
według informacji otrzymanych od firmy kurierskiej, nastąpiły rozbieżności między zleceniem, a stanem faktycznym przesyłki/przesyłek:
ID: Cxxxxxxxxxx8 Usługa: UPS - Data złożenia zlecenia: 2013-06-04 18:29:56
Parametry Adres odbiorcy Adres nadawcy
Wymiary:22x20x11
Waga deklarowana:3 kg
Waga gabarytowa:1 kg
Niestandard:Nie
Zwrot dokumentów:Nie
Ubezpieczenie:0,00 PLN
Pobranie:0,00 PLN
Liczba paczek w przesyłce:1
DANE DO WYSYŁKI Jxxxx xxxx
xxxxxx
0000 xxxxx
Austria
Tel: xxxxxxxxx
"TU MOJE DANE"
Informujemy o zaistniałych rozbieżnościach między zleceniem,
a stanem faktycznym przesyłki. Kwota należności naliczona została według informacji otrzymanych od firmy kurierskiej realizującej zlecenia.
Zgodnie z regulaminem serwisu CentrumKurierskie.pl w przypadku wykrycia rozbieżności między zleceniem, a stanem faktycznym wszystkie koszty dodatkowe ponosi Zleceniodawca.
§ 9 Punkty 3 i 4 Regulaminu dostępnego na stronie https://www.centrumkurierskie.pl/regulamin.html
W załączniku tej wiadomości znajduje się wersja elektroniczna (PDF) faktury do zlecenia CKXXXXXX08.
LP Pozycja Opłata
Razem: 8,61 PLN
1 CXXXXXXXX8 - Dostawa pod adres prywatny 8,61 PLN
Proszę o wpłatę w terminie.
-----
Pozdrawiam
Piotr Zadora
CentrumKurierskie.pl
windykacja@centrumkurierskie.pl
tel. 22 490 45 20
www.centrumkurierskie.pl "
Czy jakieś podstawy prawne, żebym musiał to zapłacić? Proszę zwrócić uwagę kiedy zlecenie było wykonane, oraz na to że wagę deklarowaną podałem wyższą niż faktycznie, więc to chyba oni powinni mi zwrócić różnicę?
Teraz spojrzałem, że po opiniach w internecie to są naciągacze, ale nie chcę znaleźć się w rejestrze dłużników. Tu nie chodzi o kwotę, tylko o zasady.
Proszę o pomoc, pozdrawiam.