e-maile jako materiał dowodowy.

• Autor wątku Autor wątku Lebrosso
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lebrosso

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam,

Jak wygląda sprawa emaili jako materiału dowodowego ? Widziłem gdzieś
w telewizji , że są brane pod uwagę ale jak to w ogóle jest w sprawach
cywilnych ?

O dopuszczeniu konkretnego dowodu w sprawie decyduje sąd.

Dobre. Czyli ogólnie sąd decyduje o każdym dowodzie dopuszczonym ? Czyli sąd decyduje
kto wygra sprawę manipulując dowodami ?

Sąd dopuści e-maile jako dowód jeśli uzna, że będą miały istotne znaczenie dla sprawy - to nie jest tak, że sąd manipuluje dowodami.

Czyli jak sąd chce zmieść dowód pod dywan, bo nie pasuje do planowanego wyroku, to wtedy twierdzi, ze to nie ma znaczenia dla sprawy ?

Tak działają nasze sądy (to że działają one najgorzej w Europie mimo bardzo wysokiego wskaźnika sędziów / 1000 obywateli to już inna sprawa)

dearon napisał:
Tak działają nasze sądy (to że działają one najgorzej w Europie mimo bardzo wysokiego wskaźnika sędziów / 1000 obywateli to już inna sprawa)

a masz na to jakieś potwierdzenie w postaci międzynarodowych statystyk czy innego materiału czy to twoja prywatna opinia... bo jeśli prywatna ...to wiesz....

Mam wlasnie problem z sędzią który uznaje fałszywe zeznania. Zastanawiam się , czy moge pokazac emaile jako dowod na to ze inna osoba tez zostala nabita w butelke przez jedną starszą osobę i ma ta osoba pewien , jak to sie mowi, modus operandi ? Złożenie oferty, wyłudzenie pieniązków i retrakcja. Załatwiła tak swojego synka a teraz mnie, wnuczka. Tak czy owak nie wiem jak zagrac bo okazuje sie ze dowody w polskim sądzie nie wystarczą !!! buhahaha. Swobodna ocena dowodów - co to ma cholera byc ? Toż to sądy są dalej po to żeby represjonować Polaków ? Na sczescie sedzia musi trzymac sie zasad logiki i prawdopodobienstwa a wiec tu go gagatka zlapie. hihihi. Chyba ze wymyslą cos bogowie jurystyki. Komedia !!!

No to zgłoś e-maile jako wazny dowód w sprawie - a sędzia to NIE jasnowidz i NIE wie czyje zeznania są prawdziwe.

w tej sprawie niestety wie czyje sa prawdziwe ale udaje ze nie wie. mialem tylu swiadkow, a w srod nich zarzadce nieruchomości oraz notariusza, rzecznika dyscyplinarnego. Poza tym ta osoba zmieniała zeznania w trakcie procesu oraz miala wyjątkowo niespójne i nielogiczne zeznania. Nie podała na przykład prawie żadnych dat
i okoliczności a łóatwo by bylo je policzyc itd. Wszystko w tej sprawie smierdzi a sędzia stronniczo szuka na mnie paragrafu i pomija milczeniem oczywiste klamstwa powódki.

Kilka razy juz staralem sie wniesc na niego skrge, chocby o chamskie traktowanie, ale adwokat mnie odwodzi bo sie boi. Cghce napiosac skarge ale nie wiem jak bo ikt nawet nie chce mi powiedziec. facet jawnie ochrania oszustów, którzy dokonali wyludzenia na ok 50 tys zlotych, zorganizowali intrygę i uzywaja prawa do sfinalizowania 'skoku na kase'.

Pisz o zmianę składu sędziowskiego...

Powrót