K
kamil1992
Witam. Dostałem postanowienie z e-sądu. Chciałbym zapytać - jak mam to interpretować?
Muszę wpłacić 4,5 tys. w ciągu 2-óch tygodni. Żadne moje tłumaczenia nie były brane pod uwagę. Wierzyciel zgodził się na raty, lecz za wysokie jak na moją osobę - 9x500 zł miesięcznie.
Co mam zrobić, aby taka płatność była rozłożona na raty? Jak mam apelować? Co grozi mi, gdy nie apeluje? Jakie mogę mieć konsekwencje?
Bardzo proszę o poradę.
Pozdrawiam, K.
Kod:
p o s t a n a w i a
nadać klauzulę wykonalności nakazowi zapłaty z dnia 11/09/2014 r., sygn akt xxx, na rzecz TMobile
Polska S.A. z siedzibą w Warszawie KRS 0000391193 NIP 5261040567 przeciwko dłużnikowi XXX PESEL XXX, o następującej treści:
W imieniu Rzeczypospolitej Polskiej, dnia 05/11/2014 r. Sąd Rejonowy Lublin-Zachód w Lublinie, stwierdza, że
niniejszy tytuł uprawnia do egzekucji w całości oraz poleca wszystkim organom, urzędom oraz osobom, których to
może dotyczyć, aby postanowienia tytułu niniejszego wykonały, a gdy o to prawnie będą wezwane, udzieliły
pomocy. Orzeczenie podlega wykonaniu jako prawomocne.
Muszę wpłacić 4,5 tys. w ciągu 2-óch tygodni. Żadne moje tłumaczenia nie były brane pod uwagę. Wierzyciel zgodził się na raty, lecz za wysokie jak na moją osobę - 9x500 zł miesięcznie.
Co mam zrobić, aby taka płatność była rozłożona na raty? Jak mam apelować? Co grozi mi, gdy nie apeluje? Jakie mogę mieć konsekwencje?
Bardzo proszę o poradę.
Pozdrawiam, K.