sprawa pierwsza:- zakończona
1. wezawanie o zaliczkę na wydatki
2. zaksięgowanie zaliczki
3.
- zawiadomienie o wszczęciu egzekucji
-wezwanie do zapłaty długu w ciągu 2 tyg, pod rygorem niezwłocznego przystąpienia do opisu i oszacowania
-formularz do kw
- zawiadomienie o terminie opisu i oszacowania wraz z odezwą o wywieszenie ( termin ustalony na miesiąc naprzód) - odpisy wszędzie gdzie trzeba
4. opis i oszacowanie
5. ogłoszenie o terminie I licytacji nieruchomości ( 3/4 zgodnie z przepisami o ruchomości)
6. licytacja, sprzedałem tak żeby cena wystarczyła na zaspokojenie wszystkich (nie za cenę wywołania, głupie sformułowanie w kazusie, bo miałem z tego co pamiętam skutecznie zakończyć postępowanie)
7. protokół z licytacji, udzieliłem przybicia nabywcy
8. Protokół sprzedaży nieruchomości
9. sumę uzyskaną z egzekucji przkazałem na depozyt
10. przekazanie akt do sądu celem wydania postanowienia o przysądzeniu własności
11. po uprawomocnieniu się postanowienia sądu -sporządziłem plan podziału
12. zawiadomienie ston i uczestników o planie ze wskazaniem kto ile uzyskał
13. postanowienie o kosztach
14. przekazanie wierzycielowi i wierzycielowi hipotecznemu należności (założyłem że mam tytuł wykonawczy od hipotecznego)
druga sprawa:
1. wezwanie o opłatę stałą
2. zaksięgowanie
2. zarządzenie przekazania sprawy w części wykoania postanowienia o udzieleniu zabezpieczenia na nieruchomości (art. 200 kpc w zw z art 13 par 2 i art. 800 kpc)
3. zawiadomienie o wszczęciu postępowania w celu wykonania postanowienia o udzielaniu zanezpieczenia
4. zabezpieczenie na rachunku bankowym zgodnie z art 752 ze znaczkiem 3 kpc w zw z art. 889kpc- pieniądze zostają jedynie zablokowanie na rachunku, nie dawałem na depozyt
5. postanowienie o kosztach, ustaliłem nie obciążając nikogo, wskazałem przez kogo zostały zapłacone i odpisy wysłałwem do stron i do sądu który wydał tytuł zabezpieczenia
6. zawiadomienie o wszczęci uegzekucji
7 zapytanie do cepisku
8 zapytanie do rejesru zastawów
i więcej już nie zdążyłem, zszyłem teczki wypełniłem okładki, w pierswszej sprawie jeszcze ponumerowałem karty i oddałem..może coś ominąłem ale to tak w skrócie co pamiętam..