H
HouseMD
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 1 006
Pojawiają się pytania z postępowań odrębnych, jak choćby w ubiegłym roku z EPU.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Balkon1122334455 napisał:A to epu, nakazowe, uproszczone, upominawcze..
Lipstick napisał:Dałabyś radę, ale musiałabyś nieźle spiąć tyłek :-D Cały czas tylko nauka, testy, ustawy... Pomimo dużej ilości wolnego czasu nie zawsze się da tak ciągle nad tym siedzieć, człowiek w końcu potrzebuje odpoczynku...
Dużo czasu zajmuje nawet nie tyle co czytanie ustaw, ale robienie testów. W dodatku część ustaw (np. budowlane, upadłościowe itp.) myślę, że musiałabyś pominąć. Szkoda Twojego czasu.
Nie trzeba wiedzieć wszystkiego na tip-top aby uzyskać 100 pkt., zawsze przy okazji się też coś ustrzeli, także dasz radę![]()
Przecież to nie ma nic wspolnego z tematem. Nieważne kto układa, ważne, że bedziemy zdać wlaściwe odpowiedzishanz napisał:Kto układa pytania w tym roku? Pawłowicz, Piotrowicz, Dubieniecki i Pszczółkowski?![]()
Ewussdg napisał:Wszystkim tak świetnie idzie, a ja podchodzę w tym roku po raz 3 i słabo to widzę. Uczę się od maja, rozwiązuje testy i zawsze z każdej partii materiału mam mniej niż 100pkt. Poza tym jeden test 150 pytań, rozwiązuje lekko ponad 2 godziny. Niewiem co jest ze mną nie tak, ale nie potrafię szybciej. Nauka z kodeksów i ustaw jest w moim przypadku bezsensowna, bo po przerobieniu ustawy, nie ma to żadnego efektu podczas testu. I tak mi słabo wypada i tak. Zostało 37 dni, a Wy piszecie że 2 tygodnie wystarczą. Ciekawe jakim cudem ?
Ewussdg napisał:Wszystkim tak świetnie idzie, a ja podchodzę w tym roku po raz 3 i słabo to widzę ?
CarrieNYC napisał:Eee bez przesady. Ten egzamin wcale nie jest łatwy, ale jest do zdania. Rozśmiesza mnie, jak aplikanci mówią o łatwości, a potem okazuje się, ze ta łatwość to zdobyty przez nich punkt ponad próg 100. Jeżeli jest łatwy to dlaczego od przynajmniej 2 lat nikt nie miał 150 punktów?
Odnosnie wiedzy ze studiow-uprzejmnie przypominam, że w dużej mierze to był zupelnie inny stan prawnyplus nie wszystkie ustawy to są te ze studiów.
Ewussdg-nie przejmuj się i rob swoje. Arslege ma aż nadto rozbudowane testy. Uczysz się powtarzasz, testy, ustawy, glowa do gory. Kto jak nie Ty i kiedy jak nie teraz![]()
CarrieNYC napisał:Eee bez przesady. Ten egzamin wcale nie jest łatwy, ale jest do zdania. Rozśmiesza mnie, jak aplikanci mówią o łatwości, a potem okazuje się, ze ta łatwość to zdobyty przez nich punkt ponad próg 100. Jeżeli jest łatwy to dlaczego od przynajmniej 2 lat nikt nie miał 150 punktów?
I tego się trzymaj, że robisz swoje i idziesz dalej :brawo:Ewussdg napisał:`CarrieNYC dzięki za wsparcie, naprawdę walczę bo zależy mi na tym, i nie podchodzę tak swobodnie do tego egzaminu, a że idzie mi "szczególnie ciężko" próbuje nadal.
du Plessis;3716102 PS. Gdyby był system A-B-C-D i próg 80% napisał:Nie można wysnuwać wiażących wnioskow na podstawie widzimisię. Na ogolnej jest ten próg, ale ustaw mniej...coś za coś
A co do wystarczy zdać-zależy czy patrona już masz czy dopiero szukasz...tam ten wynik się przydaje, więc nie pisz, ze chodzi tylko o zdać. Oczywiście są wyjątki jeśli przyszlosć zawodowa jest genetycznie uwarunkowana, wtedy masz rację-zdać wystarczy :lol:
CarrieNYC napisał:Mylisz kryteria odnosnie pracy aplikantow adwokackich i radcowskich dla przypomnienia adwokaccy nie mogą posiadać stabilnej pracy w administracji.
Ewussdg napisał:Wszystkim tak świetnie idzie, a ja podchodzę w tym roku po raz 3 i słabo to widzę. Uczę się od maja, rozwiązuje testy i zawsze z każdej partii materiału mam mniej niż 100pkt. Poza tym jeden test 150 pytań, rozwiązuje lekko ponad 2 godziny. Niewiem co jest ze mną nie tak, ale nie potrafię szybciej. Nauka z kodeksów i ustaw jest w moim przypadku bezsensowna, bo po przerobieniu ustawy, nie ma to żadnego efektu podczas testu. I tak mi słabo wypada i tak. Zostało 37 dni, a Wy piszecie że 2 tygodnie wystarczą. Ciekawe jakim cudem ?
du Plessis napisał:Zresztą, po tym jak (ujmę to wyjątkowo oględnie) nazwisko mec. Majewskiego (byłego prezesa Sądu Dyscyplinarnego i prowadzącego zajęcia z etyki), czyli obecnego dziekana ORA Wawa pojawiło w kontekście pewnej sprawy reprywatyzacyjnej...