Egzamin na aplikację adwokacką 2016

• Autor wątku Autor wątku paulina_l
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
zobacz sobie testy z lat poprzednich na pierwszej stronie masz wszystko wyjaśnione lepiej się z tym teraz zapoznać co by stres nie spowodował popełnienia jakiegoś głupstwa.

Cześć, to ja jeszcze dopytam. Status zgłoszenia zmieniona na kompletny, jednakże nie mam odhaczonych zdjęć oraz opłaty (pomimo, że wszystko było dostarczonego). Co robić w tym przypadku ?

Manitexx napisał:
Cześć, to ja jeszcze dopytam. Status zgłoszenia zmieniona na kompletny, jednakże nie mam odhaczonych zdjęć oraz opłaty (pomimo, że wszystko było dostarczonego). Co robić w tym przypadku ?

Jeżeli nie ostrzymałeś listu poleconego od ORY z poleceniem uzupełnienia braków w podaniu to jest gicior :cool:

Dzwoniłam dzisiaj do ORA Warszawa, "uprzejma" Pani powiedziała mi, ze w piątek po południu zostały wysłane pisma...

miss_karo napisał:
Dzwoniłam dzisiaj do ORA Warszawa, "uprzejma" Pani powiedziała mi, ze w piątek po południu zostały wysłane pisma...

Jak dzwoniłaś tak rano to nie dziwie się, że była tak 'uprzejma' :-D
jestem ciekaw tylko czy to, że mam nadal niby weryfikację oznacza to, że mam braki czy po prostu nie chce im się w systemie tego zmieniać, bo z tego co zauważyłem po forum, to zmienianie statusu idzie bardzo mocno falami :D

ORA Warszawa - właśnie dostałem list, więc do tych, którzy jeszcze nie mają zapewne niebawem dotrą.

Uczycie się do końca czy odpuszczacie na ostatnie dni?

Ja uczę się do końca.
Ale też jakoś na dobre zaczełąm naukę w sierpniu, ale praca, dzieci...
Teraz mam 2 tyg urlopu i siedzę codziennie od rana do popołudnia, przerwa na dzieci do wieczora i wieczorem.

Studia kończyłam teraz, więc mam wszystko w miarę na swieżo,
ale musze powtórzyć jeszcze KPK, KSH i KPA.
D okońca tyg zamierzam czytac kodeksy, ustawy, w przyszłym testy będę robić.

Ty, House to chyba już tylko spokojnie czekasz na egzamin?
Zazdroszczę tak po cichu, bo ja bym chętnie miała ten egz za miesiąc..

Spokojnie to chyba nikt nie czeka, ale tak po prawdzie chciałbym napisać go już dziś i mieć z głowy. Już nie mam siły powtarzać;)

A macie może jakiś dostęp strony gdzie są wymienione wszystkie najważniejsze terminy, większości itp? Chodzi o suche liczby.

Przejrzałam pytania z lat ubiegłych i mam wrażenie że wszystkie łatwe pytania z kodeksów to już były :D I że teraz już nie ma innej opcji jak wyszukane pytania :wow:

svalbard napisał:
Przejrzałam pytania z lat ubiegłych i mam wrażenie że wszystkie łatwe pytania z kodeksów to już były :D I że teraz już nie ma innej opcji jak wyszukane pytania :wow:

Mam tak samo :D

Manitexx napisał:
A macie może jakiś dostęp strony gdzie są wymienione wszystkie najważniejsze terminy, większości itp? Chodzi o suche liczby.

Bez przesady ... Takie rzeczy to każdy magister powinien miec w małym paluszku...

Ja na przykład nie robię całościowych bo albo bym się rozleniwił albo zniechęcił. Jedyny jaki zrobiłem to około miesiąc temu test z poprzedniego roku który wyszedł mi na 114 pkt.

ilonass napisał:
dobijcie mnie i napiszcie jak wychodzą Wam testy całościowe ? :D
Rozumiem, że robisz na arslege i stąd zalamka? nic dziwnego - am się dostaje całościowe z nieprzerobionych pytań, więc ja po przerobienuiu dość znacznej partii materiału dostaje egzekucję, łączenie spółek, wymiar kary za przestępstwa, wykroczenia, etc...
Zupelnie inaczej są testy na becku-tam to bardziej miarodajne :D

Doradzi ktoś czy warto robić postępowania w sprawach o wykroczenia czy odpuścić? A może lepiej tylko przeczytać z Heliosz? Mi KPW kompletnie nie leży... Już wszystko mi się miesza i czuje jakbym nic nie umiał :rolleyes:

Napisał/a ilonass dobijcie mnie i napiszcie jak wychodzą Wam testy całościowe ? Rozumiem, że robisz na arslege i stąd zalamka? nic dziwnego - am się dostaje całościowe z nieprzerobionych pytań, więc ja po przerobienuiu dość znacznej partii materiału dostaje egzekucję, łączenie spółek, wymiar kary za przestępstwa, wykroczenia, etc...
Zupelnie inaczej są testy na becku-tam to bardziej miarodajne [/quote]

Właśnie.... zrobiłam kilka i wynik miałam 120 a za chwilę 91 :o

miss_karo napisał:
Wydaje mi się, ze ktoś nam posty skasował ������

Jak Wam idzie?
Ja już jestem strasznie zmęczona, został nam tylko tydzień :-o

nie idzie...

Grypa jelitowa wycięła mnie na 2 dni z obiegu. Pocieszam się że lepiej teraz niz w dniu egzaminu.
Teraz skupiam się juz tylko na Stepaniuku i jadę testy ile się da do końca.
Mam urlop więc w teorii 6, 5 dnia tylko dla mnie.

Stepaniuk to jakies 1200 stron wiec muszę robic około 200 stron dziennie..

Powrót