Egzamin radcowski 2010

• Autor wątku Autor wątku chelboj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
lokator2010 napisał:
skąd masz informacje dotyczące 10 sierpnia? Jeśli to prawda, to mam nadzieję, że mimo że "wyników wcześniej nie będzie", to jakieś przecieki się pojawią;)

członek komisji powiedział iz maja byc do 10 wszystkie oddane a potem będą podejmowac uchwały

j_k napisał:
aaaa... no przecież korporacja kasy nie odpuści:) ten akurat argument nie rzutuje na nasze możliwości (bądź ich brak) występowania przed sądami. luka jest i chyba szybko jej nie usuną. generalnie uważam jak napisałem, choć dorzucam do tego jeszcze jeden - dość ważny - argument: brak ubezpieczenia. przecież nikt nam takowego nie sprzeda, pal sześć jeśli się "jedzie" na upoważnieniu, ale gdyby tak samemu występować w oparciu o pełnomocnictwo to mamy sytuację pani/pana mecenas/-a, który już nie jest aplikantem (choć płaci zapewne składki (ale aplikanckie, nie radcowskie), jeszcze nie jest radcą, bo nie ma wpisu ani ślubowania, więc jest to zwykły magister prawa, który ukończył aplikację radcowską i oczekuje na wpis na listę r.pr. Żadna ustawa nie upoważnia takiej osoby do występowania w charakterze profesjonalnego pełnomocnika. poczekajmy...;)

tu akurat nie mam żadnych wątpliwości chodzi mi tylko ewentualnie o działanie n a upowaznieniu

prace juz są ocenione i loeża w izbie, wawa w gr 6 zadło17 osób masakra

Nil, skąd info?
Na ile oceniasz pewność tej info o grupie 6?

No tak, wasz starosta jest dość obrotny :)
W każdym razie jeśli to prawda, to to jest jakaś masakra.

Ja z 1.
NIe powiem Ci, co miałam, mogę tylko napisać, w którą stronę ogólnie szłam na każdej części. Szczegółów nie pamiętam, zbyt ciężko jestem zestresowana od egzaminu. :-x

Na karnym też materialny, na cywilu deweloperska, na adm. materialne plus procesowe, na gospod. agencja z pełnomocnictwem.

tak się denerwuję, ale jestem z 3 roku i zadawałam na innych zasadach

E, to spoko, nic nie tracisz, a możesz tylko zyskać, nie ma sensu się denerwować ;)

to samo mam co TY w pracach jedyne co wiemy że z naszej gr wszyscy testy zdali

Może pójdą po rozum do głowy i zdecydują się sprawdzić oblane prace jeszcze raz, nieco wnikliwiej ;)

To nawet nie jest niesprawiedliwe, tylko okrutne.
Ale w KRK czekają do września, więc i tak mamy lepiej ;)

w warszawce jak zwykle formaliści, chociżby mogli dać na luż ocenając karne , to była w karnym moja piwerwsza apelacja

Powrót