Egzamin radcowski 2010

• Autor wątku Autor wątku chelboj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja niestety nie zdałem w Krakowie, zatem proszę życzliwą osobę o przesłanie opinii do cywilnego i gospodarczego na adres lsiekier@interia.pl
Wiecie może kiedy następny egzamin?

Jeśli chodzi o opinie z Wawy, to są tylko z cywila i admina.

no baaaa, jest cudnie:)), dzięki kot jinx :), idę odreagować półroczny stres :)))

napiszcie co pisaliście i jakie błędy mieliście - prośba do tych z grupy pierwszej w krakowie,którzy zdali egzamin :) ja niestety czekam nadal ...

A ja mam prosbe do tych, ktorzy nie zdali w Krakowie - napiszcie prosze, co Wy pisaliscie i jak myslicie, czemu nie zdaliscie. Bedzie to dla ludzi z komisji 2 jakas informacja, a Wam tez moze sie przydac, bo moze Wam jakos pomozemy....

clerisy napisał:
Plotka głosi że w kwietniu.
Zupełnie niepotwierdzona, ale zasłyszana z kilku niezależnych źródeł.

No tak, nie uściśliłem, rozumiem że rzeczona plotka, dotyczy egzaminu radcowskiego...
Dziękuję życzliwym za przesłane opinie.

Czy wyniki egzaminu radcowskiego z Krakowa będą gdzieś ogłoszone nazwiskami a nie kodem (tak jak jest na stronie ORA z 1 komisji)?

A dlaczego mieliby oglaszac nazwiskami? Nie ma takiej potrzeby - kazdy kto zdawal przeczyta sobie swoj wynik - i moze nie ma ochoty, zeby wszyscy dookola o nim wiedzieli?

Pytam,ponieważ zdziwiło mnie,że wyniki w Krakowie pojawiły się 'kodem' natomiast w innych miastach nazwiskami.... Sama nie chciałabym,żeby moje nazwisko brylowało w google.

docelowo to nazwiska osób które zdadzą egzamin pewnie i tak pojawią na stronie MS, tak jak jest z osobami, które zdały egzamin wstępny na aplikację. natomiast ogłoszenie samych wyników drugiej grupy również będzie kodami - taką informacje uzyskałam w sekretariacie, kiedy jeszcze miałam nadzieję na wyniki w piątek :mad:

Gratuluje wszystkim z Krakowa, którzy zdali, zwłaszcza cywilne, z przedwstępnej z 25.000 - ja w Gdańsku z taką opcją nie zdałam bo miała być wg sędziego deweloperska i na 150000 wiec nie zabezpieczyłam interesu klienta... ale inna osoba, która skarżyła 10000 tylko zadatku zasłużyła wg niego na 3 (radca dał 2). ot, i sprawiedliwość, odwołania już podobno w Wawie. Nie wiem tylko czy nie powinniśmy wszyscy coś zrobić, bo strasznie sie męczę z tą niesprawiedliwością.....:mad: całe szczęście ze MS nie ma sobie nic do zarzucenia......:cool:

A moze trzeba z tym jeszcze raz isc do gazet - ale z konkretami i przykladami, ze egzamin jednak nie byl sprawiedliwy, bo ta sama osoba, ktora oblala, gdyby zdawala gdzie indziej, to by mogla zdac? I podac przyklady: skarzenie samego zadatku np - że niektorzy zdawali, a inni, ktorzy skarzyli wiecej, ale nie np to 150 000 juz nie mieli takiego szczescia?

kolejny dzień czekania... i jeszcze kilka przede mna... a na forum cisza....

Powrót