Egzamin radcowski 2010

• Autor wątku Autor wątku chelboj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja również poproszę o opinie - głównie z gospodarczego, ale pozostałe chętnie przeczytam:) ffloww@wp.pl
z góry dziękuję

Witam,

Dotarła do mnie plotka, że podobno ogłoszenie wyników w Krakowie zostało przełożone z 3 września na 13 września. Czy słyszał ktoś coś na ten temat. Mam nadzieję, że to tylko plotka. Ile można czekać :x

departamentowiec napisał:
Witam towarzyszy niedoli ;) !

Wołam o pomoc w sprawie karnego, bo tylko z tego nie zdałam.
Szkoda, że OIRP w Warszawie nie zamówiła opinii w tym zakresie (jak wiecie są już w extranecie z cywila i administracyjnego).
Jakby tego było mało wczoraj zadzwonili do mnie z OIRP Warszawa i oświadczyli, iż uchwały Komisji nr 2 w której zdawałam są NIEWAŻNE !!
Bo nie wszyscy się podpisali - WSTUD STRASZNY - I JAK TAKA KOMISJĘ UZNAĆ ZA AUTORYTET :D

pisałem wcześniej o tym że m.zd. punkt 2 i 3 wytycznych są moim zdaniem błędne. może pomogłoby Ci to w odwołaniu

Do martusia_q

Witam

ja również skarżyłem 25 tys z deweloperskiej z powołaniem się na art. 390 k.c.
Podobnie do Ciebie nie zdałem.
Wśród zarzutów ze strony egzaminatorów nie mam 471 k.c. tylko uwagę o złej kwalifikacji umowy oraz braku pogłębionej analizy ujemnego interesu umownego.
Znam jeszcze inne osoby, które skarżyły w Poznaniu podobnie i nie zdały. Jeżeli jesteś zaintersowana podzieleniem się przemyśleniami co do zarzutów odwołania dotyczących tej kwestii proszę o kontakt mój email rosomaczek1@o2.pl. Wspólnie może wymyślimy coś więcej.
Pozdrawiam

Witam serdecznie,

będę odwoływał się od testu.
Bardzo proszę o kontakt mailowy osoby w podobnej sytuacji...

franc525@op.pl

pozdrawiam

Bydgoszcz wspiera Kraków.
Mam nadzieję, że ten długi czas męki oczekiwania odpłaci Wam się 100% zdawalnością.
Całkiem możliwe bo jakoś trzeba podratować statystyki i wykazać ze nie było tak źle.

Ilu Was zdawało w Krakowie?

Czy ktoś z Was we wniosku apelacyjnym zsumował może już zasądzoną kwotę tj. 260.000 zł z kwotą zaskarżoną w apelacji tj. np. wnosił o zmianę wyroku I instancji i zasądzenie kwoty 285.000 zł??? niestety mi się przytrafił taki błąd i jestem ciekawy czy jestem w tym temacie odosobniony, Z góry dziękuję!

sluchajcie mam pytanie, moze troche odbiega od tematu, ale jestem w mega kropce, mianowice bylam rok za granica z przekonaniem, ze wnioski o przystopienie do egzaminu wstepnego na aplikacje radcowska mozna skladac do konca sierpnia, a tu okazuje sie ze do 11;/, i co mam teraz zrobic? czekac rok, czy jest jakas szansa dzialania? z gory dzieki za pomoc.

czesiabravo napisał:
sluchajcie mam pytanie, moze troche odbiega od tematu, ale jestem w mega kropce, mianowice bylam rok za granica z przekonaniem, ze wnioski o przystopienie do egzaminu wstepnego na aplikacje radcowska mozna skladac do konca sierpnia, a tu okazuje sie ze do 11;/, i co mam teraz zrobic? czekac rok, czy jest jakas szansa dzialania? z gory dzieki za pomoc.
We wszystkich ogłoszeniach na aplikacje korporacyjne było wskazane zastrzeżenie - termin do X i że nie podlega przywróceniu.

Więc pilnuj go za rok. Niestety.

Czy ktoś coś wie na temat wyników egzaminu w Krakowie? Czy potwierdzają się informacje o kilkunastu dwójach z pr.cywilnego?

Powrót