Egzamin radcowski 2010

• Autor wątku Autor wątku chelboj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Caledon34 napisał:
Warszawa do 16 08

A skąd ta wieść, że z chwilą, gdy komisja warszawska odeszła od klucza, to większość pał zniknęła? Czy to też kolejna plotka i nadinterpretacja..... :o

(Nie)pewna napisał:
A skąd ta wieść, że z chwilą, gdy komisja warszawska odeszła od klucza, to większość pał zniknęła? Czy to też kolejna plotka i nadinterpretacja..... :o

Myślę, że tu większość informacji to plotki. Dzisiaj np. pojawiła się taka, ze w katowicach prace są sprawdzone i 60 procent oblało...

kalambury napisał:
Myślę, że tu większość informacji to plotki. Dzisiaj np. pojawiła się taka, ze w katowicach prace są sprawdzone i 60 procent oblało...

No widzisz, a ja słyszałam, że cywil w katowicach cały zaliczony, ale słabe oceny, natomiast karne to pogrom. Faktycznie, nie ma co się emocjonować.

Chociaż w sumie jedno nie wyklucza drugiego..... :what:

Do niepewnej: naprawdę nie wiem jak mam ci odpowiedzieć żeby Cię zadowolić ;-) ...... danych osobowych informatorów nie podam ;-) zaprzeczam że wyssałam to sobie z palca i ;-)

Caledon34 napisał:
Do niepewnej: naprawdę nie wiem jak mam ci odpowiedzieć żeby Cię zadowolić ;-) ...... danych osobowych informatorów nie podam ;-) zaprzeczam że wyssałam to sobie z palca i ;-)

A który temat teraz poruszamy? :)

Caledon34 napisał:

To fantastycznie. Wydaje mi się, że konstrukcja tych stanów faktycznych była tak przesadzona i przekombinowana, a w naszych pracach taka różnorodność argumentacji i pomysłów, że w końcu komisje same poddać się muszą, im dłużej to trwa i im więcej zdających w komisji.... Stąd może jakaś racjonalna decyzja w odniesieniu do ekipy warszawskiej.... Gratuluję....
Ale wiadomo - nie przestaję się martwić i tak.....:rolleyes:

(podobno) w W-wie osoby, które napisały apelację poprawną pod względem formalnym i nie opierającą się na kluczu (tylko że nie pisałam o "większości" a o "części") dostawały ocenę pozytywną.
Wg mnie dobrze bo zaoszczędzono pracy rozpatrującym odwołania z części cywilnej :-)

W kwestii karnego w katowicach za to słyszałam, że sporo osób podnosiło zarzut obrazy prawa materialnego... I co? Według klucza ma być kapa? Dziwne to. A z kolei ciekawie mnie w kluczu brak ne peius, bo wiem, że gros osób też się wpędziło w kozi róg składając taki wniosek.. On jednak sądu nie wiąże, więc jak miałby dyskwalifikować pracę... - więc może klucz ma rację?..... ha! i co Wy na to?

Próbuję i z karnego i administracyjnego ale na razie bezskutecznie :-(

(podobno) w W-wie osoby, które napisały apelację poprawną pod względem formalnym i nie opierającą się na kluczu (tylko że nie pisałam o "większości" a o "części") dostawały ocenę pozytywną.
Wg mnie dobrze bo zaoszczędzono pracy rozpatrującym odwołania z części cywilnej
A jeszcze parę dni temu Bolek napisał, że w Warszawie na cywilnym jest rzeź. To jak jest?

kalambury napisał:
Na pewno nie wszyscy trafili skoro zdawali ci co oparli się o przedwstępną w cywilu i ci którzy w administracji zarzucili tylko naruszenie art. 1. Jest to jakieś minimalne pocieszenie.

Dziś byłem w oirp i widziałem swoje dokumenty. W opinii z cywila wskazano, iż zasadnym było dochodzenie 150 tys + podwójny zadatek.

egzaminowany napisał:
Dziś byłem w oirp i widziałem swoje dokumenty. W opinii z cywila wskazano, iż zasadnym było dochodzenie 150 tys + podwójny zadatek.

Ale przy przedwstępnej, czy przy tej quasi - deweloperskiej? A jak się mają do tego orzeczenia (chyba ze 3) SN, które wyraźnie stanowią, ze to albo to?

"A jeszcze parę dni temu Bolek napisał, że w Warszawie na cywilnym jest rzeź. To jak jest?"

Z tego co pamiętam to Bolek pisał o rzezi w zeszłym tygodniu, a moje informacje są z bieżącego.

kot jinx napisał:
A jeszcze parę dni temu Bolek napisał, że w Warszawie na cywilnym jest rzeź. To jak jest?

No tak,w katowicach w zeszłym tygodniu było, że będą uznawali wszystko z cywila oprócz opinii o bezzasadności. Ale już im się odwidziało i dzisiaj jeden z egzaminatorów powiedział, że nie zdało 60 procent osób.

przecież z karnego w innych izbach pisali materialne i zdali ,czytaliśmy to pr na tym forum,to samo tyczy się ne peius.W Katowicach 10 osób legło na testach.

Powrót