K
kalambury
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 251
No Katowice pogrom niestety. Z ponad 90 aplikantów zdało tylko 40!
Mi się udało
))
Mi się udało
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Rzepak napisał:Katowice udowodniły, że nie są wcale jakąśtam małą izbą, nawet do 50% nie doszli...
Jeszcze rano tutaj Katowice były nawet aktywne, jak ochłoniecie, to dacie znać o co poszło?
Rzepak napisał:Umowa? To jakieś nowum chyba...
lena999 napisał:Kalambury i Lebronjames Gratuluję !!!! ale ogólnie ten egzamin oceniali tacy zkałamani ludzie, że powinno się coś z nimi zrobić - moi znajomi, z którymi pracowałam 5 lat w kancelarii nie zdali - a sama jakbym miała jakiś poważniejszy problem poszłabym do nich ... jak oni nie zdali, to nie mam słów do komisji, tego egzaminu i tego co się w Katowicach dzieje - banda nieudacznych starych radców prawnych, którzy widzą jak młodzi są zdolni i się ich najzwyczajniej w świecie boją ... zero szacunku - mam nadzieję, że zbankurtują jak najszybciej, a sędziowie nie lepsi - w sumie też zarabiają kasę za szkolenia u nich, więc im nie podskoczą - Polska w 21 wieku ... jestem zła na mxa i współczuję bardzo i piszcie odwołanie - może w Wwa nie ma takich stronniczych oceniajacych jak w kato ...
misiek76 napisał:witam. Zdałem w katowicach:d. Jeden z kilku bez aplikacji. Prawda jest taka, że słysząc z opowieści znajomych czego was na niej uczyli to wynik nie dziwi. Egzamin ocieniam jako ciężki - sprawa z cywila na kilka dni przemyśleń a nie na 6godz., karne - kazus "poniżej pasa". Cała reszta to wyłącznie praktyka i nawyki powstałe po napisaniu kilkudziesięciu apelacji. Dziekuję przy tym mojemu pracodawcy z kancelarii adwokackiej.
Na marginesie dodam, że zdawałem w 2007r. Na aplikację adwokacką i zabrakło mi 1 punktu - w odwołaniu kwestionowałem sposób sformułowania pytania powołując orzeczenia sn. Oczywiścicie nie kto inny jak p. Kujawa napisała mi że na tym egzaminie to należy znać kodeksy a nie interesować się orzecznictwem. Czasy się zmieniły a pani kujawa nadal w komisji. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Rzepak napisał:Umowa? To jakieś nowum chyba...