W
wazka_80
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Dziękuję
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
w drugiejkot jinx w której gr. pisałeś?
nil napisał:przechodzą podobno także umowy przedwstępne
nil napisał:przechodzą podobno także umowy przedwstępne mocno argumantowane w uzasadnieniu a deweloperka niekonicznie skutkuje zdaniem egzaminu
kot jinx napisał:I tego też się obawiam, co do zasady wstrzeliłem się w klucz, ale pod względem zawartości moja praca może okazać się bardzo miałka. Nie mam całej wiązanki naruszonych przepisów materialnych, które były podane w kluczu. I jeszcze skopałem wniosek o koszty, niby mam go, ale nie jest taki, jak powinien. Nie wiem jakie prace z cywila przechodziły, ale jeśli ta miałaby mi dawać świadectwo umiejętności zawodowych w tej dziedzinie, to byłoby mi wstyd.
mammammia napisał:dzwoniłam wczoraj do MS i dowiedziałam się, że komisja II stopnia poraz pierwszy w sprawie tegoricznych odwołań zbierze się dopiero pod koniec październikai rozpatrywanie odwołań może potrwać ok. pół roku ( od grudniowego egzaminu trwało 2 miesiące - odwołania wpływały w styczniu, komisja pierwszy raz zebrała się w marcu i rozpatrywała odwołania w miesiącach kwoecień -maj, a po tegorocznych egzaminach szacuję, odwołań będzie 3, 4 razy więcej ! )
nabuchodonozor napisał:Ciekawe tylko czy organizator tych zawodów powie kiedyś, że jest mu wstyd za błędy w kazusach prostowane w trakcie egzaminu, czy błędy w samym kluczu. W końcu 6 godz. to wystarczająca ilość czasu na przygotowanie bezbłędnej apelacji prawda? Nie to co parę miesięcy na nadrukowanie kazusów czy opracowanie kluczy ... . A może by tak w ramach postulatu przyspieszenia postępowania mały obywatelski projekt zmiany przepisów o terminach na wnoszenie środków odwoławczych? - np. 6 h. na apelację i 3 h. na zażalenie? Co wy na to?
mała2010 napisał:Czy naprawdę jest to możliwe, żeby o rezultatach odwołań będzie wiadomo dopiero w marcu??
Czy adwokacka ma też takie długie terminy?