Egzamin radcowski 2010

• Autor wątku Autor wątku chelboj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Moim zdaniem Komisja wczoraj rozdzieliła prace, podzieliła odwołania na poszczególnych członków, ustaliła terminarz posiedzeń i po temacie. W szoku będę, jak się okaże, że coś rozpoznali już. Jeśli spotkania mają być w odstępach miesięcznych, to trzeba liczyć się, że trochę to potrwa. Moje odwołanie jest w grupie pierwszych 70 do rozpoznania. Termin wyznaczony mam postanowieniem na "dzień 31 grudnia 2010r.". Tak, czy inaczej także proszę o info, jeśli ktoś z początku listy oczekujących dostanie jakieś info!

dodzwoniłam się do ministerstwa, wczoraj rozpoznano ponad 60 odwołań i ok. 1/4 z nich została rozpatrzona pozytywnie !

moje odwołanie też zostało rozpoznane ale po wynik mam dzwonić za 2 godziny !

nie pamiętam dokładnie, nie mam akt przy sobie, ale wiem, że w pierwszej 70, czyli albo teraz wzięli mnie na widelec albo next time. zadzwonię tam jeszcze dzisiaj i dam znać na forum. mammammia dzięki za info i trzymam kciuki!

hm, a myslicie ze dep nadzoru zaglada na to forum czy tez nie.....
a w ogóle skoro podjeli uchwałe to dlaczego za dwie godziny.... nie rozumiem to jak zabawa, przeciez to takie emocje...

Widziałem protokoły - są pisane komputerowo.
Składają się one z powtarzanych wielokrotnie takich samych akapitów, różniących się tylko nazwiskiem odwołującego i otrzymana oceną.

komisja jednogłośnie opowiedziała się za podwyższeniem oceny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hej
czy ktoś ma może informacje na temat podejścia ober komisji do prac z prawa cywilnego, tzn. czy zaliczają prace z umową przedwstępną?
z góry dzieki za info

moje przełożone na następny termin, jeszcze nie rozpoznane. Gratuluję mammammia! Sukces!

Solitus a jakiego rzedu masz nr sygnaturki....? BTW - gratulacje mammamia - patrzac z czego nie zdalas i ze mialas jednego pozytywa to moglas sie tego spodziewac!! ale jeszcze raz gratsy....

1/4 pozytywow nie jest dobrym wynikiem....

Ostatnia edycja:
mammammia! gratulacje!!!!!!!!!!!!! bardzo sie ciesze.... co za piekny dzien dla Ciebie. moje niestety sie nie udalo wczoraj i czekam na listopad ......
a z cywila podobno uznaja przedwstepna ale to jeeszcze zalezy..... czy szczegóły były poprawne... wiec moze juz szanse sa nie 50/50 ale 51/49..... I hope

SOLITUS - czyli ty jesteś między 60 a 70? skoro nie załapałeś się? A kiedy składałeś?
nie podobają mi się te wyniki. 25% to słabo - reszta za miesiąc, tak? z tych 70? a dalej?

mój znak sprawy ma końcówkę ponad 100, ale nie wiem, czy ten numer decyduje, bo udzielając informacji słyszałem jak pan przeglądał uchwały, więc nie jest tak, że od razu stwierdził, że moja sprawa nie tykana. odwołanie składałem w ostatnim tygodniu lipca, nie wiem jak jest do końca z numerami, ten teraz, to właśnie ponad 100, jak sygnatura postanowienia o terminie rozpoznania

Ostatnia edycja:
i czekasz na wyniki dopiero do końca roku?
kiedy składałeś odwołanie? i z jakiej izby?

numer z sygnatury nie ma żadnego znaczenia (tego jestem pewna)
z tego co zrozumiałam miało lecieć teraz "cywilne" (tutaj mogę być w błędzie, bo mogą być mieszane sprawy)

Powrót