Egzamin radcowski 2010

• Autor wątku Autor wątku chelboj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
no takie postanowienie dostałem, dokładnie, że termin rozpoznania wyznaczają na dzień 31 grudnia 2010... nawet nie, że "do dnia" a "na dzień". wiem, że podobno nasze odwołania trafiły dopiero w drugiej połowie sierpnia do Wawy, odwoływałem się z izby szczecińskiej

cześć, jeśli będziecie mieć informację, że umowa agencyjna typ pośredniczy stanowiła w czyimś przypadku o pozytywnym rozpatrzeniu odwołania, umieście ją proszę

zatem w tym roku nie ma co liczyć..
słyszałam również, że najpierw sprawy z cywila i umowa miały być rozbierane...
w sumie i tak nic nie wiadomo..

ale gorąco się zrobiło na forum :)
mammammia mogłabyś powiedzieć z której jesteś izby?

roslinka2010 napisał:
a z cywila podobno uznaja przedwstepna ale to jeeszcze zalezy..... czy szczegóły były poprawne... wiec moze juz szanse sa nie 50/50 ale 51/49..... I hope

wiesz może co to znaczy poprawne szczegóły?

Mammamia - gratki :) .

Sygnatura a numerek porządkowy to podobno nie to samo - ja w sygnaturze mam chyba 205 a numerek porządkowy jakoś 127 - taki mi przynajmniej przez telefon powiedziano.

no ładnie, a ja się dziś dowiedziałem, że mój numerek porządkowy to właśnie ten sam co sygnaturka, a innego nie ma... tak, czy inaczej czekam do listopada

Moje nie zostało rozpoznane, w listopadzie jest nadzieja, wg informacji ok. 40 rozpoznano i 1/4 pozytywnie....

tylko czy one są rozpoznawane tematami czy jak leci?
a co jeśli ktoś ma więcej części zaskarżonych?
jaki jest tok tych prac w szczegółach, bo co rozporządzenie mówi, to wiem

(Nie)pewna napisał:
tylko czy one są rozpoznawane tematami czy jak leci?
a co jeśli ktoś ma więcej części zaskarżonych?
jaki jest tok tych prac w szczegółach, bo co rozporządzenie mówi, to wiem

z tego co mowia przez telefon to wedle kolejnosci wplywu
kazda praca ma przypisany "numer wpływu" a niezależnie od tego "sprawa" ma sygnaturę
w tym tempie to niektórzy z nas dowiedza sie o wyniku jak znow sie bedzie cieplo robic:/:/

no więc wygląda to tak :)
1. numery zaczynają się od 73, nie wiem dlaczego podejrzewam, że sygnaturę na 2010 mogły mieć też odwołania od egzaminu z grudnia 2009 i to dlatego.
2. raczej nie są rozpoznawane tematycznie bo osoby z mojej izby (bydgoszcz), odwoływały się z różnych części i mają rozpoznane odwołania.
3. moje odwołanie nie dotyczyło ani cywila ani gospodarczego bo administracyjnego (bez błędów, sam zarzut materialny)
4. moja koleżanka z gospodarczego też ma zaliczone pozytywnie (umowa pośrednicza )

pozdrawiam i życzę wytrwałości w oczekiwaniu ! sama nie mogę uwierzyć, że to już po... ufffff.......

gratulacje!!!!! i zazdroszczę szczerze :)
gratulacje jeszcze raz

wynika zatem z tego, że ci, którzy nie otrzymali zawiadomień, byli rozpatrzeni wczoraj?

nie, ja i inni z mojej izby dostali zawiadomienie o przedłużeniu terminu do rozpoznania odwołania do 30 listopada 2010, wszyscy składaliśmy w jednym dniu poza jednym kolegą, który był na wakacjach i złożył 2 tygodnie po nas, on dostał zawiadomienie o terminie rozpoznania do 31 grudnia 2010 i mimo tego jego odwołanie też zostało wczoraj rozpoznane (z informacji mu udzielonych wynika że jako ostatnie) :)

Coś czuje, że latwo przechodzily drobnostki tj. administracja i gospodarcze, a dwie kobyly, czyli cywil i karne juz nie bardzo (bo i do wiekszej ilosci rzeczy jest sie doczepic).

a znasz osoby, ktore mialy negatyw?? Bo wyglada jakby wszyscy mieli okej:) a wiemy ze 1/4 tylko

Mam prośbę do osób, które miały rozpoznane odwołanie w zakresie prawa karnego, by podały co podały rezultaty odwołania. Dzięki z góry.

czyli wyglada na to ze rozpatruja Izbami.... bo ja mam ok 80 i nie zostałam rozpatrzona w środe..... a jezeli idą od nr 74 i 17 odwołań z Bydgoszczy poszło to .... a może nie.... I dlaczego uwzględnili tylko 1/4 (może to nie jest prawdziwa informacja), w każdym bądź razie czekanie jeszcze miesiąc.... to chyba na labofarmie....

a czy są wśród was tacy, którzy nie otrzymali jeszcze żadnych zawiadomień o terminie załatwienia sprawy? a złożyli odwołania - jak np. katowice - w drugiej połowie sierpnia?

(Nie)pewna napisał:
a czy są wśród was tacy, którzy nie otrzymali jeszcze żadnych zawiadomień o terminie załatwienia sprawy? a złożyli odwołania - jak np. katowice - w drugiej połowie sierpnia?

Warszawa, która składała odwołania koniec sierpnia/początek września już dostała zawiadomienia o przedłużeniu. Ja jeszcze nie odebrałam ale awizo już przyszło.

(Nie)pewna napisał:

Tak, ja na przykład (Poznań). Dzwoniłam dzisiaj do Ministerstwa i dowiedziałam się, że narazie więcej terminów posiedzeń nie ma (oprócz 2 listopadowych) a w ostatnich dniach wysłali postanowienia o przedłużeniu terminu rozpatrzenia do końca stycznia lub do końca lutego (to podobno maksymalny termin ostatniej partii). Nie uzyskałam natomiast potwierdzenia, że odwołania odą datą wpływu - podobno trochę według tego klucza ale też trochę według innego (nie wiadomo jakiego). Generalnie - dzwonić po 25 listopada...

Ja jestem z Warszawy i żadnego postanowienia o przedłużeniu jeszcze nie dostałm.

Powrót