W
Wkurzona
Zbanowany
- Odpowiedzi
- 158
Karne i administracyjne
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Na jaki numer dzwoniliście?markus171 napisał:Z informacji jakie uzyskałem w MS moje odwołanie z cywila zostało rozpatrzone pozytywnie. Mam nadzieję, że miła Pani się nie pomyliła...
Rambubu__ napisał:Moje odwołanie z karnego (miałem wyłącznie zarzuty materialne) też nie przeszło.
Tak z ciekawości - udało się komuś, kto pisał w karnym tylko materialne?
Pod wskazanym linkiem czytamy:Aglaia napisał:
Piot napisał:Pod wskazanym linkiem czytamy:
Na podstawie art. 77a ust. 6 ustawy z dnia 26 maja 1982 r. – Prawo o adwokaturze (Dz. U. z 2009 r., Nr 146, poz. 1188 ze zm.) Przewodniczący zespołu do przygotowania pytań testowych oraz zadań na egzamin adwokacki podaje do publicznej wiadomości wykaz tytułów aktów prawnych,z których wybrane stanowić będą podstawę opracowania pytań testowych na egzamin adwokacki, który odbędzie w 20011 r.
To się nazywa planowanie z zapasem...![]()
(Nie)pewna napisał:C
Ciekawa jestem na ile poprzednia robota przygotowująca do egzaminu będzie owocna teraz. Osobiście mam wrażenie, że nie pamiętam niczego. Nawet podstaw. A Wy?
Omega_3 napisał:Dzisiaj dostałem uchwałę. Jest w niej napisane po krótce, że jestem debilem i idiotą i że powinienem siedzieć na dupie a nie brać się za odwołanie. Generalnie Ci którzy zdali winni się cieszyć nie robiąc zbytnio konkurencji "elycie" a Ci którym się nie powiodło powinni siedzieć cicho. A zapomniałem dodać, ze od wysłania odwołania minęło pół roku (kpa!!!) Ciekawy jestem jakie wynagrodzenie dostaje ta komisja.
(Nie)pewna napisał:wszyscy wysłaliśmy odwołania latem - potem pisma o przedłużeniu otrzymano, ty nie dostałeś?
wynagrodzenie komisji określają przepisy - swoją drogą to mieli za swoje, bo od pewnego pułapu już i tak nie mają płacone więcej, chociaż odwołań muszą więcej rozpatrzyć - sądzisz, że tylu nas uwalą, bo mają za dużo czytania?
a czemu piszesz, że mianowano cię debilem? podważono ci podstawy odwołania?
i jeszcze to - elyta to my! no!
Aglaia napisał:Uchwały na razie nie dostałam.
Jak będzie trzeba skargę napiszę (choćby po to żeby poćwiczyć przed czerwcem).
Na razie znalazłam to:
Ministerstwo Sprawiedliwości
(Nie)pewna napisał:Wiadomo może czy ci, którzy byli rozwałkowani na komisji w zeszłym tygodniu dostają już uchwały?